Ophef over handhaven DC Nerkust

Volgens minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), blijft Mike Nerkust gehandhaafd als districtscommissaris (DC).  Dit heeft voor enorme ophef gezorgd in de samenleving. Op sociale media heeft Xaviera Jessurun van de Next Generation Movement, zaken aangehaald die Nerkust de afgelopen jaren heeft uitgehaald en die men niet is vergeten. “Dit is DC die van het Onafhankelijkheidsplein ‘betwist gebied’ maakte toen er sprake was van protestmanifestaties tegen het beleid, dit is de DC waartegen een kort geding aangespannen moest worden, omdat hij geen vergunning wilde verlenen voor een protest, dit is de DC die ons grondwettelijk recht op vreedzame betoging en vrijheid van meningsuiting aan banden probeerde te leggen, dit is de DC die de route van de protestacties bepaalde, dit is de DC die opdracht gaf en dreigde vreedzame burgers op te pakken, dit is de DC die zichzelf in zijn been schoot. Nerkust is ook de DC die prostituees belasting wilde laten betalen, terwijl prostitutie bij wet verboden is, dit is de DC die burgers bedreigde in de media, dit is de DC die zich koning waande en partijloyalisten vergunning verleende voor van alles en nog wat (bebouwing bermen, feesten op het plein, enz.), dit is de DC die te moe was om 274 processen-verbaal te verwerken en draalde met de officiële verkiezingsuitslag, dit is de DC die zichzelf samen met zijn partijleden op persoonlijke titel in het stichtingsbestuur van ‘s lands Waka Pasi heeft gestopt en aan de haal gaat met staatsmiddelen, dit is de DC die het NDP dictatoriaal regiem verwezenlijkte, dit is de DC die we absoluut niet meer willen zien”, aldus Jessurun.

 

More
articles