Van Dijk-Silos overwoog te stoppen met werkzaamheden OKB

Mr. Jennifer van Dijk – Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), overwoog dezer dagen om de werkzaamheden te stoppen, omdat er geen geld overgemaakt werd voor de benodigde werkzaamheden. Nadat zij een noodkreet had geslaakt aan verschillende belangrijke functionarissen, die invloed kunnen uitoefenen op het uitbetalen van de begrotingsgelden en ook in de tussentijd een noodoproep via whatsapp voor haar OKB-leden had gestuurd, dat zij geen geld meer had, en dreigde met stopzetting van de werkzaamheden, reageerde de minister van financiën Hoefdraad binnen een half uur met de toezegging een voorschot te zullen geven.

Van Dijk – Silos zegt, dat ze nog nooit eerder zo een slecht georganiseerde voorbereiding voor de verkiezing heeft meegemaakt. Ook zegt zij, het gevoel te hebben, dat het ministerie van Binnenlandse zaken, zo min mogelijk toezicht wil hebben.

“Zoveel onzinnigheden heb ik nog nooit meegemaakt, zoveel blokkades om je werk gewoon goed te doen, heb ik nog nooit gehad. Ik vind het daarom vreselijk jammer, dat het dit keer zo toegaat”, aldus de OKB- voorzitter.

Volgens Van Dijk- Silos moet men beseffen, dat er verkiezingsinstituten zijn, die recht hebben op informatie. “Wij weten hoe die pre-electorale fase eruit ziet. Wij kijken echt naar alles wat van belang is en daarom vind ik het zwaar om te zeggen, dat het ministerie van BiZa zegt, dat zij geen toezicht willen”, aldus Van Dijk-Silos.

“Men mag concluderen, wat men wil concluderen uit de feitelijke situatie, want dan gaan ze weer aan me hoofd zaniken, dat ik alles in de pers doe, want dat verwijt heb ik ook al gehad.” Van Dijk-Silos is van mening, dat wegens de transparantie van de verkiezingen, men wel mag weten, hoe bepaalde dingen bij het OKB zeer moeizaam gaan.

More
articles