Verschillende milieuorganisaties hebben door middel van een open brief aandacht gevraagd aan De Nationale Assemblee (DNA), met betrekking tot het rapport van de Procureur Generaal (PG). In het onderzoeksdossier is ook informatie verwerkt, over de voorbereiding en bespreking van de financiële waardevaststelling van alles wat in het reservaat is en hoe de regering daar constant aan zou kunnen verdienen. Echter zou dit alles ontkracht zijn door de overheid. Volgens haar zal het Centraal Surinaams Natuur Reservaat nooit worden verkocht in de vorm van een concessie, gezien het voorkomt op de wereld erfgoedlijst. De milieuorganisaties zijn echter van mening, dat zij uitleg willen over het feit dat deze strafklacht is meegenomen in het dossier. Ze zeggen dat het gaat om ongeveer16.000 vierkante kilometer bos dat beschermd moet worden. Verder dient dit gebied als één van de grootste inkomstenbronnen, dus blijft het van groot belang, dat niet met de inkomsten van burgers wordt gesold.
De milieuorganisaties zeggen verder dat het gebied grenst aan leefomgevingen van inheemsen en marrons, en dit zal tot gevolg hebben, dat er in de toekomst spanningen zullen ontstaan tussen de concessiehouders en de mensen die in dat gebied wonen, werken maar bovenal er hun voeding vandaan halen. Indien wij dit gebied kwijt raken, wil dat zeggen, dat de wereld een belangrijk deel van haar zuurstofbron kwijt raakt.
Verder geven de milieuorganisaties aan dat ook gekeken moet worden naar het gebied waar medicinale planten voorkomen, die zeker ook verloren zullen gaan als het als concessie wordt weggegeven. Volgens de organisaties zal dit vraagstuk zeker ook internationaal ter sprake worden gebracht, indien er geen antwoorden komen op de door hen gestelde vragen.