‘Valutawet kan alleen werken door vertrouwen in regering’

“Koersstabilisatie heeft alles te maken met vertrouwen hebben in de regering. Feit is dat de valutawet in ieder geval niet gewerkt heeft. Want tot nu toe, sinds de aanname van de wet, zijn de prijzen in de winkels niet lager geworden of de koers lager geworden. Het leven is steeds maar duurder geworden”, zegt VHP-parlementariër Asiskoemar Gajadien, in het programma ABC-actueel. Volgens hem heeft de valutawet niet gewerkt, vanwege het feit dat er geen vertrouwen in de NDP-regering is. Gajadien zegt, dat de VHP zal zorgen voor een betere valutawet, waarbij een ieder van een lage koers kan genieten. “Nu hebben we meer dan vier koersen.

Als de VHP na 25 mei aanstaande aan de regeermacht komt, gaan we dusdanige economische-maatregelen treffen, die de het volk ten goede zullen komen.

De middelen van de samenleving, of het nou kasreserves zijn, die in zakken van mensen zijn verdwenen, gaan we terug halen. We gaan het volk helpen!”, aldus Gajadien. Volgens hem zal de VHP de schulden van de staat herschikken, hetgeen de situatie voor de samenleving zal verlichten. “We gaan een leefbaar Suriname maken. In ons wederopbouw plan hebben we duidelijke lijnen uitgezet, waarbij we zien dat als er goed bestuur gevoerd wordt met de verdiensten die wij nu hebben, subsidies niet nodig zijn. Als je niet oppast, en de NDP weer aan de macht komt, zal de koers zeker boven de SRD30,- voor 1 US-dollar gaan”, aldus Gajadien.

 

 

More
articles