Rusland: ‘Financiële steun gaat verder dan Covid-19’

Volgens de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, gaat de financiële ondersteuning aan bedrijven en burgers verder dan de Covid-19 maatregelen. Hij zegt dat de regering tracht om tegelijkertijd stemmen te winnen voor de verkiezingen. Eind deze maand begint de overheid met het uitbetalen van een hogere sociale uitkering. Dit als onderdeel van het ondersteuningsplan, dat gisteren door de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, bekend werd gemaakt. Het pakket zal gelden voor de komende zes maanden. Dit geld zal gehaald worden uit het Noodfonds, dat SRD 400miljoen bedraagt.

“Op de eerste plaats denk ik dat het volk de ondersteuning verdient, omdat het buiten zijn schuld is, dat het in deze positie is beland”, zegt Rusland. Hij geeft aan dat het belangrijk is dat vooral het bedrijfsleven ondersteuning geniet. Echter is hij van mening, dat de regering moet komen verklaren, van waar zij dat geld zal halen. “Ik sluit het niet uit, dat de regering zal trachten monetair te financieren”, aldus de voorzitter. Hij is van mening, dat de samenleving daarvoor moet waken, gezien er vergaande gevolgen daaraan verbonden zijn. Rusland zegt dat monetaire financiering ervoor zal zorgen, dat we door de zoveelste inflatie zullen moeten gaan na de verkiezingen. Volgens de voorzitter moet de samenleving er ook voor waken dat zij de gelden ontvangt, maar de prijzen in de winkels worden opgeschroefd. “Dan ben je nog steeds even ver van huis. Je hebt de mensen aan de ene kant geholpen, maar aan de andere kant kunnen de mensen de producten niet kopen”, aldus de voorzitter.

“Het kan ook, dat het hier gaat om een deel van de monetaire reserves, maar daarover kan alleen de regering antwoord geven”, zegt Rusland. Hij vertelt dat het ook kan zijn, dat de regering tracht een deel van de kasreserves terug te pompen in de samenleving, echter heeft hij daarover geen zekerheid en is het de regering die alleen antwoord daarop zou kunnen geven. “In ieder geval moet de regering niet komen met maatregelen, die alleen werken tot de verkiezingen, maar met duurzame oplossingen. Omdat de samenleving zeker niet is vergeten, wat zij tien jaar terug heeft gedaan”, aldus Rusland.

More
articles