Bouthouders dreigen met protest op stoep Bouterse

‘Sadi is uit ‘het zinkende schip’ gesprongen en heeft haar matrozen achtergelaten’

Gisterochtend hebben de boothouders die de route Paramaribo-Commewijne vice versa onderhouden, een protestactie gehouden op het oude veerplein te Meerzorg. De boothouders die op hun brandstofcompensatie wachten, over heel 2018, 5 maanden in 2019 en vanaf begin dit jaar, dreigen met een protestactie op de stoep van president Bouterse. Volgens de boothouders worden zij al geruime tijd ‘van het kastje naar de muur’ gestuurd. Zij verklaren dat er door de voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne, Ann Sadi, politiek wordt bedreven.

Volgens de woordvoerder van de boothouders, Martin Atencio, zijn zij momenteel brodeloos. “Zoals u weet, mogen we door de Covid-maatregelen niet varen. Hierdoor zitten we al langer dan een maand, zonder inkomen. De voorzitter spreekt ook de taal van haar eigen partij en de regering, ze is NDP DNA-kandidaat voor Commewijne. Als het gaat om de belangen van het volk, dien je dan even politiek aan de kant te zetten. Sadi is oversprongen uit ‘het zinkende schip’ en heeft haar matrozen achtergelaten!” Aldus Atencio desgevraagd.

Hij zegt gezien de regering maar roept dat zij ‘the job’ wel kan doen, moet zij nu tonen wat ze voor de bouthouders kan doen.

“Ze zegt, dat er alles aan gedaan zal worden, om de achterstallige gelden uit te betalen. Alle administratieve stukken zouden al liggen al bij het ministerie van Financiën. Op 29 februari jl. is ze geweest om levensmiddelenpakketten en een geldbedrag aan de boothouders te overhandigen. Echter nemen we daar geen genoegen mee, we willen onze achterstallige gelden van de overheid”, zegt een boothouder desgevraagd. Een deel van de boothouders, hecht waarde aan het pakket en weer een ander deel eist zijn geld op.

Ann Sadi vertelt in gesprek met een lokaal medium, verbaasd te zijn over de actie van de boothouders en vertelt aan dat haar organisatie de afgelopen week nog met de boothouders heeft gesproken over de brandstofcompensatie. “We hebben ze verteld, dat zij niet de enige zijn die in deze situatie verkeren en hebben ze gevraagd om geduld te betrachten”, aldus Sadi.

Tot slot was er met de boothouders afgesproken, dat de gelden vandaag gestort zouden worden. “Als er vandaag niet wordt gestort, zullen we gezamenlijk op de stoep van de president gaan staan. Want dat is het enige dat nog rest te doen! We zullen hem om opheldering vragen en hoe hij het probleem denkt op te lossen. We hebben ook vaste lasten en onze gezinnen om te verzorgen”, aldus Atencio.

More
articles