Laatste Covid-19 patiënt genezen verklaard

De directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), Minouche Bromet, bevestigt dat de laatste Covid-19patiënt, die in het ’s Lands Hospitaal lag, reeds twee keren negatief is getest op het Coronavirus.  Naar verluidt was het resultaat van de tweede test vrijdagmiddag binnen en is de patiënt, hierdoor genezen verklaard. De 1 voor de laatste persoon, mocht woensdagochtend na een goede observatie, het ziekenhuis verlaten. Doctoren zeggen dat de genezen personen nu in een soort thuisquarantaine worden geplaatst. Op dit moment zijn er geen actieve Covid-19 gevallen meer. In Suriname waren er tot nu toe 10 positieve gevallen gesignaleerd, waarvan 1 persoon is overleden en 9 inmiddels genezen zijn verklaard. Tot nog toe maken de gezondheidswerkers alles gereed om de laatste persoon uit het ziekenhuis te ontslaan. De voedseltechnoloog Ricky Stutgard, zegt desgevraagd, dat we dit kunnen toejuichen maar desondanks heel voorzichtig moeten zijn. “We zijn 32 dagen verder van de incubatieperiode, dat wil zeggen, dat we op dit moment geen geïnfecteerden hebben. We moeten nu de focus leggen op de ingezetenen, die nog een terugreis moeten maken. Ook moeten we ons concentreren op de oost- en westgrens, zodat er geen illegale overstekingen plaats kunnen vinden. Alleen op deze manier, kunnen wij mogelijke besmettingen voorkomen”, aldus Stutgard.

Volgens Stutgard moeten de autoriteiten, de mensen in de volkswijken goed informeren, over de zaken rond het Covid-19. “We moeten de mensen in de volksbuurten, niet over het hoofd zien. Ik merk nog steeds, dat er minder aandacht aan die groep wordt besteed, waardoor zij niet op de hoogte zijn van het grote Covid-19 gevaar. Om deze groep goed te informeren over het virus, moeten de Covid-19 persbijeenkomsten desnoods in het Sranantongo worden gehouden. Desnoods moeten er huis aan huis bezoekjes worden gebracht om de mensen beter te informeren. Want vooral de ‘social distancing’ gaat nog verkeerd”, aldus Stutgard.

More
articles