‘Bouterse misbruikt dak- en thuislozen als stemvee’

Volgens Abop-parlementariër, Edward Belfort,  maakt de president misbruik van de situatie waarin de dak- en thuislozen zich bevinden. “Hij gaat de mensen die hij jaren heeft verwaarloosd en nooit naar heeft omgekeken misbruiken als stemvee om zijn doel bij de verkiezingen te bereiken”, zegt de parlementariër. Dit naar aanleiding van een video, die de ronde doet en waarin aan dak- en thuislozen wordt beloofd, dat zij wel hun stem uit kunnen brengen op 25 mei. De NDP zal bussen inzetten om deze mensen naar het stembureau te vervoeren.

Volgens Belfort is het deze zelfde regering geweest, die de positie van de dak- en thuislozen heeft verergerd, door het Bureau Dak- en Thuislozen aan de Wicherstraat te sluiten. “Nu komt hij de mensen plotseling tegemoet met pakketten, terwijl hij ze tien jaar lang heeft laten pinaren”, geeft Belfort aan.

Volgens hem probeert de president dak- en thuislozen te accommoderen tijdens de verkiezingen, terwijl er Surinamers zijn aan de Franse kant, die niet mogen komen stemmen. “Bovendien gaat het om mensen zonder woonadres. Hoe krijgen ze een oproepingskaart. Dat wil zeggen dat ook op dit gebied men wil gaan frauderen”, aldus Belfort. Hij merkt verder op dat terwijl deze groep van een ID-kaart wordt voorzien, niemand meer bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) langs kan, voor het aanmaken of verlengen. “Terwijl de kantoren zijn beperkt bij het verlenen van deze diensten, kunnen mensen er wel terecht indien ze in aanmerking wensen te komen voor grond. Bouterse is bezig de samenleving om te kopen”, zegt Belfort. Volgens hem is voor de verkiezingen bewust een groep buitenlanders genaturaliseerd, zodat zij kunnen meedoen aan de verkiezingen. “De mensen zijn niet eens de Nederlandse taal machtig, hoe zijn ze door het proces gekomen”, aldus Belfort.

More
articles