Vreemden ingeschreven op woonadres burgers

Het komt de afgelopen tijd steeds vaker voor, dat er meerdere burgers, vreemden, op een woonadres staan ingeschreven. De burgers geven hierbij aan dat het om de nalatigheid en slordigheid van het Centraal Bureau voor Burgerlijke zaken (CBB) komt. Op basis van wat er de afgelopen week is gebeurd, waarbij er vreemden op het woonadres van een vrouw waren ingeschreven, heeft de eigenaar van een bedrijf (naam bekend bij de redactie) contact met onze redactie opgenomen.

“Het probleem is dat ik de afgelopen week, het formulier voor inkomstenbelasting van twee vreemden op mijn adres heb ontvangen. Het grappige van de zaak is, dat zij op mijn adres staan ingeschreven en op dit adres aan het Molenpad, heb ik ook mijn bedrijf”, aldus de verbaasde eigenaar.

Volgens deze meneer is het CBB de hoofdverantwoordelijke voor deze fout.

“De fout kan niet bij de belastingdienst zijn gemaakt, want zij werken conform de stukken die zij van de cliënt krijgen. De belasting werkt conform je KKF uittreksel en dat is voortgevloeid uit je nationaliteitsverklaring of uittreksel. Mocht het ook zijn dat het huurders waren, dat zou er een huurovereenkomst of toestemmingsbrief zijn, waarbij ik als eigenaar akkoord ben gegaan”, zegt de eigenaar. Hij zegt verder, dat het een serieuze zaak is die aangepakt moet worden. “Als het mijn werknemers waren, dan had ik geen inkomstenbelasting maar een formulier voor loonbelasting. Echter is het bedrijf van deze mensen op mijn bedrijfsadres aangegeven. En mocht het zover komen, dat deze lieden een strafbaar feit plegen, komt de politie voor mijn deur  staan”, aldus de eigenaar.

Hij zegt, dat hij reeds aangifte heeft gedaan bij de politie. “Het probleem is bekend bij de politie. Ook het CBB heeft aangegeven dat dit probleem vaker voorkomt, omdat burgers heel vaak geen adreswijziging aanvragen. Echter ben ik bezorgd, omdat het hier gaat om twee verschillende bedrijven op 1 adres. Verder heb ik er ook geen moeite mee, als het om genaturaliseerde personen gaat, maar het adres moet wel geweizigd worden”, aldus de eigenaar.

More
articles