Grote ondernemingen noodgedwongen arbeiders thuis te zetten

Grote ondernemingen in ons land hebben door de ontstane crisis van de afgelopen weken, geen andere keus dan grote groepen werknemers thuis te zetten, totdat de situatie is genormaliseerd. Volgens de leiding van deze bedrijven hebben ze in de afgelopen weken hun inkomsten sterk achteruit zien gaan. “Dit betreft één van de zwaarste beslissingen die we ooit hebben moeten nemen, maar we hebben geen keus. We hebben de mensen wel beloofd, dat indien de situatie normaliseert en het bedrijf de kosten kan opbrengen, ze meteen weer in dienst worden genomen”, zegt een directeur tegenover de krant.

Volgens hem betreft het geen afvloeiing, maar gaat het om parttimers, die voorlopig niet zullen worden ingezet.

“We doen zoveel mogelijk ons best om de mensen met een vast contract in dienst te houden”, aldus de ondernemer. Hij zegt verder dat de contracten van mensen in proeftijd niet zullen worden verlengd. “Ook al willen we de mensen in dienst houden, we zijn niet in staat ze uit te betalen”, aldus de ondernemer. Volgens hem gaat het bij hem om een groep van dertig medewerkers die al thuis zijn gezet, echter moeten nog dertig mensen voorlopig uit het systeem worden gehaald. “Het is erg, dat we juist mensen die het moeilijk hebben, nu moeten vragen om thuis te blijven”, aldus de werkgever.

Ook vanwege de overheid gaan geruchten dat ambtenaren mogelijk deze maand over hun laatste loon kunnen beschikken, omdat de overheid niet in staat zal zijn de salarissen over de maand mei te voldoen. Aan de werknemers zal mogelijk worden gevraagd, zuinig om te springen met hun salaris en de mogelijkheid voor voorlopige andere inkomsten te bekijken. Een reactie vanwege de regering heeft echter geen succes opgeleverd.

 

More
articles