Surinamers aangehouden bij enorme cocaïnevangst in Antwerpen

In Antwerpen (België) is gisteren ongeveer 4000 kilo cocaïne onderschept door de politie. Veertien mensen werden hierbij opgepakt, onder wie een aantal Surinamers dat in Nederland woont. De cocaïne was verborgen in een container met vis. De Antwerpse politie was op de hoogte van de zending en stond met speciaal eenheden klaar om binnen te vallen.

In de loods werd direct een aantal mannen aangehouden, daarna vonden er invallen op verschillende plekken in Antwerpen plaats en werd een auto met twee verdachten klemgereden.

Het Belgische Openbaar Ministerie (OM) wenst niet te reageren op het bericht, omdat het onderzoek nog loopt. Bronnen binnen het Antwerpse OM, bevestigden aan de NOS, dat de berichtgeving van de Gazet uit Antwerpen klopt.

In de Antwerpse haven worden regelmatig drugs onderschept en daar zijn ook geregeld mensen met de Nederlandse nationaliteit bij betrokken. In januari werden nog honderden kilo’s drugs gevonden in een container afkomstig uit Ecuador. De vondst van gisteravond is groot. De 4000 kilo cocaïne heeft een straatwaarde van ongeveer 200 miljoen euro.

door Fabian Djakie

 

More
articles