LAK AAN ANTI–COVID-19 MAATREGELEN

In de strijd tegen de verdere verspreiding van het Covid-19 Coronavirus, heeft de overheid een aantal maatregelen afgekondigd waaronder een partiële lock-down en natuurlijk ook verboden dat er samenscholingen van meer dan 10 personen plaatsvinden in alle delen van het land.  Vooral deze maatregel heeft gemaakt, dat heel wat horecabedrijven, waaronder ook de restaurants vallen, hun deuren hebben moeten sluiten en alleen nog gedeeltelijk kunnen functioneren als ze een meeneemservice hanteren of voeding aan huis bezorgen.  Er wordt in veel opzichten momenteel groot verlies geleden in vele sectoren door het Covid-19 coronavirus en de in verband met deze pandemie door de overheid getroffen stringente maatregelen.  Hoe lang deze partiële lock-down en de daaraan inherente ,maatregelen nog zullen voortduren is niet bekend en de huidige regering zal daaromtrent toch spoedig een beslissing moeten nemen.

Dat het duidelijk is dat deze maatregelen niet te lang kunnen of mogen duren omdat de algehele economie daar zwaar onder lijdt en de verliezen binnen het bedrijfsleven en de overheid bijna niet te beschrijven zijn, behoeft geen lang betoog.  Maar terwijl de anti-Covid-19 maatregelen nog in werking zijn en er wordt geadviseerd een social distancing van 2 meter in acht te nemen en samenscholingen van meer dan 10 personen verboden zijn zien we dat heel wat mensen, vooral voor wat betreft de samenscholing  van meer dan 10 personen, daar lak aan hebben en dat zeer nadrukkelijk demonstreren voor supermarkten . In verschillende delen van onze hoofdstad en daarbuiten, komen aanzienlijke groepjes bijeen om voor deze winkels zich goed te doen aan alcoholische dranken. Hieruit kan worden opgemaakt, dat ook hier voor wat betreft de controle op de naleving van door de overheid gestelde maatregelen en instructies,  een loopje wordt genomen. Naar onze mening dient de politie op te treden en de mensen te sommeren zich te verwijderen, maar er gebeurt niets en de samenscholingen worden steeds talrijker en daarbij ook het aantal personen.  We vragen ons ook telkenmale af, of de overheid ook regelmatige controle uitoefent op personen die uit de goudvelden naar de hoofdstad komen. Worden deze mensen niet op zijn minst op  hun lichaamstemperatuur gecheckt?

Ook de buitenlanders die veelal illegaal ons land zijn binnengedrongen,  worden niet gecontroleerd, terwijl het aantal Covid-19 gevallen in de omliggende landen aanmerkelijk hoger ligt dan bij ons. Voorkomen is nog altijd bezig dan genezen. We concentreren ons nog veel te veel op de repatrianten die per vliegtuig in ons land arriveren en hebben zeer onvoldoende aandacht en mogelijkheden om de personen die ons grondgebied illegaal binnendringen te onderscheppen en controleren.

Naar onze mening een veel gevaarlijker groepje, dan bijvoorbeeld de repatrianten die momenteel uit Europa komen.

More
articles