Repatrianten verplicht quarantainebrief te tekenen

Vandaag, vindt de eerste SLM repatriëringsvlucht vanuit Amsterdam plaats. Deze vlucht brengt ingezetenen vanuit Nederland terug naar Suriname. De repatriëringsvlucht vanuit Suriname naar Nederland zal op dinsdag 21 april 2020 plaatsvinden. Repatriëringsvluchten worden in samenwerking met de overheid uitgevoerd. Na afstemming met en toestemming van de Surinaamse overheid zal bepaald worden, wanneer de volgende repatriëringsvluchten worden uitgevoerd. Naar wij vernemen zijn zaken vlot verlopen op Schiphol met de passagiers die vanmorgen om 7.45 am zich moesten aanmelden voor de repatriatievlucht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Suriname heeft gisteren per brief medegedeeld, dat de passagiers gezegd zijn om er rekening mee te houden, dat alleen Surinaamse staatsburgers en personen met een PSA kaart of verblijfsvergunning, zullen worden toegelaten op de vlucht.  Er wordt momenteel geen visum verstrekt. Ook werden de passagiers erop gewezen, dat zij elk moesten beschikken over een mondkapje en handsanitizer voor eigen gebruik op Schiphol. Veder werden de reizigers verplicht, de quarantainebrief voor vertrek te tekenen en de “leefregels voor de quarantaine”, goed door te nemen.

De afdeling public relations van Surinam Airways (SLM) liet ook in een persbericht weten, dat passagiers die in het bezit zijn van een SLM ticket, geen extra kosten in rekening worden gebracht. Passagiers in het bezit van KLM of TUI tickets moeten nieuwe tickets kopen. De SLM biedt tickets vanuit Suriname aan voor USD 700, terwijl vanuit Nederland tickets voor ongeveer EURO 703, te koop zijn. “Passagiers worden geadviseerd de SLM alsook de COVID-19 website te blijven volgen voor de laatste updates”, aldus de afdeling PR van de SLM.

Het ministerie van BuZa heeft reizigers op het hart gedrukt, dat zij vandaag vijf (5) uren vóór de vertrektijd zich moesten aanmelden i.v.m. een medische en administratieve controle. De check-in startte om 07.45 uur en de reizigers moesten aanmelden op Schiphol en kregen daar instructies van de aanwezige medewerkers voor een ordelijk verloop van zaken. Zaken zijn nu zodanig geregeld, dat gezinnen en partners worden gevraagd, zich zodanig aan te melden en de passagiers kunnen niet inchecken, zonder medisch gecontroleerd te zijn en de ondertekende quarantainebrief, te hebben afgegeven.  Indien passagiers niet “fit to fly” worden bevonden door het medischteam, zullen zij niet kunnen afreizen. Ook zullen de passagiers aan boord tenminste nog eenmaal, medisch gecontroleerd worden. De SLM heeft daarnaast ervoor gezorgd, dat voordat de repatrianten aan boord gaan, zij een mondkapje krijgen die zij gedurende de hele vlucht moeten dragen. In verband met de Covid-19 veiligheidsmaatregelen is ook de service aan boord 19 aangepast. In Suriname aangekomen, zullen gezinnen en partners, mogelijkerwijs in 1 kamer worden ondergebracht; voor de minimumperiode voor de quarantaine gesteld op minimaal 14 dagen na aankomst in Suriname.

More
articles