Grootste diamantenroof ooit in Suriname

Dinie Blokland stapte in maart 2019 uit de NDP en ging naar de VHP. Blokland alias ‘Ma Dinie’ is tante van president Desi Bouterse. Volgens Blokland is zij uit de NDP gestapt om de verschillende ‘dyugu dyugu’s’. Blokland zegt dat alle mensen, die zitting in het kabinet hebben, een Nederlands paspoort hebben. Volgens Blokland heeft er een grote diamantenroof plaats gehad in Suriname.

Blokland geeft aan dat Claudia Griffith beroofd en geïntimideerd is geworden door de regering. Volgens Blokland stond Griffith, klaar om in Suriname te investeren, met name in de ontginning van diamanten. “Ze hebben haar beroofd van 13 diamanten. Ze zegt dat de first lady Ingrid Bouterse-Waldring, haar gevraagd had samen met haar, het bedrijf te runnen. De firts lady wilde directeur van het bedrijf van Griffith worden en omdat ze geweigerd heeft, hebben ze hun ‘mannetjes’ op haar afgestuurd. Alle equipment van mevrouw Griffith werd meegenomen”, aldus Blokland.

Echter zegt Blokland, dat indien het project van Griffith door was gegaan, Suriname vandaag de dag niet in zo een crisis zou zitten. “Ze zou ervoor zorgen, dat er genoeg geld was bij de belastingen, om voor ons te zorgen. Zij wilde 13 miljard US-dollar klaarzetten voor het land, en de president zei, ze moest het bij de Centrale Bank storten. Ze weigerde, omdat ze op de hoogte was, dat het geld gestolen zou worden”, zegt Blokland. Volgens Blokland doet de regering alles om aan de macht te blijven, omdat zij een heleboel concessies. “Zelfs de Ashanti koning heeft een concessie in Suriname, naast Newmont. Dit had de president liever aan Surinamers moeten geven, omdat die Ashanti koning rijk genoeg is. Waarom moeten we benadeeld worden? Wat voor president hebben wij? Wat voor regeerders hebben wij? Had die vrouw haar bedrijf gedraaid, hoefden Surinamers niet te gaan staan bij Chotelal, om te bedelen voor een pakket van SRD 100, -“, aldus Blokland.

Volgens Blokland gunt de regering Bouterse, Surinamers niets. Ook zegt ze dat Suriname van de familie Bouterse en de schoonfamilie van de president is. “Suriname is van een groepje. Iemand die komt om werkgelegenheid te scheppen of het land op te bouwen, maak je in één keer kapot. En dat is deze regering, wil je niet doen wat ze willen hebben, gaan ze jou kapot maken. Als jullie omgekocht zijn en naar de NDP gaan, zijn jullie getekend voor jullie leven”, stelt Blokland. Tot slot drukt Blokland het volk op het hart, om zijn verstand goed te gebruiken om op de juiste partij te stemmen.

Link Video:

More
articles