Abop is klaar om over te nemen

De politieke partji Abop heeft afgelopen zaterdag als eerste in Suriname, een online massameeting georganiseerd. Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, zei dat zijn partij landelijk meedoet met de verkiezingen, maar in enkele districten een lijstverbinding is aangegaan met Pertjajah Luhur (PL). Brunswijk zei dat Abop wel een visie heeft en daarvoor een partijprogramma heeft opgesteld met als titel: ‘Van crisis naar ontwikkeling en voorspoed’. Abop gaat voor duurzame ontwikkeling en vertrouwen in de munteenheid. Hij gelooft dat wat er ook gebeurt, Abop de overwinning zal halen en dat ze zeker zal overnemen.

Brunswijk is van mening dat het volk van Suriname de huidige situatie niet verdient. Mensen die het land niet tot ontwikkeling kunnen brengen, verdienen volgens hem geen derde termijn, maar moeten het mandaat teruggeven. Brunswijk ging kort in op de lijstverbinding met PL. Hij zei dat Abop geen stemmen heeft verkocht aan PL, maar dat dit een strategie is om het maximale te halen uit de verkiezingen. Brunswijk zei dat de partij in de districten waar ze sterk staat en zeker weet dat ze zetels zal halen, ze alleen de strijd ingaan. Echter in de districten waar ze zwak is, wordt de lijstverbinding aangegaan met de PL, zodat ze samen iets kan bereiken.

Diana Poki, nummer 1 op de DNA-lijst van Brokopondo en tevens DNA-lid, zei dat ABOP geen partij of personen bekritiseert, maar het beleid. Zij merkte op, dat als men naar de stembus gaat men met de bedoeling gaat op een persoon of partij te stemmen en het voor een betere toekomst is, maar als je een fout hebt gemaakt, zit je een paar jaren in de problemen. Volgens haar probeert de regering het volk afhankelijk te houden. De ABOP zal ervoor zorgen, dat gezinnen onafhankelijk worden. “Stem tegen de vloek van Suriname”, stelde Poki.

Joel ‘Bordo’ Martinus, ondervoorzitter van ABOP, zei dat hij een hobbelstoel klaar heeft voor Bouterse om te hobbeln. “Iem libi langa fu si fa a kondre e go na fesi”, zei Bordo. Hij gaf aan, dat corruptie zal stoppen en het land stabiel zal worden, als ABOP aan de macht komt. Hij riep het volk op, de NDP niet meer dan 9 zetels te geven.  Marinus Cambiel, zei dat Suriname ervoor moet zorgen, dat Bouterse niet meer terug komt. “A kleur eng moi, ma a nom meki ing te bont”. Als ABOP aan de macht komt, zal zij volgens Cambiel ervoor zorgen dat niemand langer dan 10 jaren president blijft. “Anders maken ze het te bont en denken dat het een dynastie is”. Suriname moet volgens hem een van de beste landen in het Caribisch gebied worden en daarvoor moet er een wisselwerking zijn. Hij zei dat Surinamers de macht niet in handen van één man moeten laten, omdat hij niet alleen Surinamer is.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles