Openbare zitting Hoofdstembureau; Lijsten van slechts vier partijen in orde

Het Hoofdstembureau van Paramaribo hield vanmorgen in verband met de algemene, vrije en geheime verkiezingen op 25 mei 2020 conform het artikel 50, artikel 66 en artikel 81 van de kiesregeling een openbare zitting. De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost Mike Nerkust, presenteerde  de bevindingen van het bureau met betrekking tot de kandidatenlijsten die op 9 april jongstleden zijn ingediend. In vrijwel alle partijen zijn er ongeldige kandidaten verwijderd van de kandidatenlijsten voor de verkiezingen op de volgende niveaus: De Nationale Assemblee, districtsraad en ressortraad. Van de zeventien politieke partijen die hun kandidatenlijsten hebben ingediend, hebben slechts vier partijen geen bijzonderheden te vermelden. Van de partijen HVB, De Nieuwe Wind, DOE en de NDP zijn allen stukken compleet.

De dertien partijen met ongeldige kandidaten op hun kandidatenlijsten, mogen binnen drie dagen bij de president in beroep gaan. De president heeft dan vervolgens de mogelijkheid tussen 21 april en 28 april een besluit hierover te nemen. De meeste kandidaten die van de lijst geschrapt werden, hadden op de dag van indiening, de leeftijd van 21 jaar nog niet bereikt. Ook komen sommige kandidaten voor op lijsten van meer dan één politieke partij en weer hebben anderen geen bewilligingsverklaring ingediend.

De politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen hebben op 9 april hun kandidatenlijsten ingediend. De politieke organisaties moesten in elk district waar zij zullen deelnemen, hun benodigde bescheiden aanbieden bij de hoofdstembureaus.

 

More
articles