Bouterse biedt verontschuldigingen voor negeren coronamaatregelen

Vanaf vrijdag 10 april circuleerde er een video op Facebook waarin de president te zien was met een aantal jongeren op Flora. Op het filmpje was duidelijk te zien dat er door de president geen rekening werd gehouden met de coronaregels, zoals de twee meterafstand en de samenscholing van niet meer dan tien mensen. Ofschoon er in de video de stem van iemand te horen is, die zegt: ‘ontsmetten vanwege veiligheid’, beweerden bepaalde lieden dat het om een oude video ging of dat het om fake nieuws zou gaan. Echter heeft de president gisteren zijn verontschuldigingen aan de samenleving aangeboden via het Nationaal Informatie Instituut. Hiermee is ook duidelijk geworden, dat het niet om een oude video of fake nieuws ging.

“Ik bied mijn verontschuldiging aan. Zeker aan het Covid-team en aan het Surinaamse volk. Dit was zeker geen goed voorbeeld, hoe de zaak is overgekomen, maar gelooft u me, het is geen willens en wetens daar gaan en mensen op te trommelen. Het is in zo een korte tijd spontane actie vanuit de gemeenschap, maar tegelijkertijd hebben we de Covid-regels overtreden en dat kun je als gezagsdrager, absoluut niet toestaan. Het is afkeurenswaardig en we bieden onze verontschuldigingen aan de hele Surinaamse gemeenschap”, aldus Bouterse.

Hij zei dat de indruk die daar (op Flora) is gewekt, absoluut niet goed is, maar dat het in een spontane situatie is gebeurd. Volgens de president reed hij langs toen hij door de jongeren gestopt werd.

Hoewel de veiligheidsdienst vroeg om afstand te houden en rekening te houden met de Covid-situatie liep het op een bepaald moment uit de hand, waarbij de ene de andere opbelde met als gevolg dat er zoveel mensen op de plek aanwezig waren. Bouterse merkte op dat hij inzag dat ze niet zo konden praten, waarna hij een groep formeerde die met de problemen naar hem toe zouden komen. Volgens de president zullen dan via het Bureau Volkscontacten, de problemen opgelost worden. Er zijn volgens hem intussen al een paar mensen langs geweest.

More
articles