Guyana meldt zesde Covid-19 dode

In Guyana zijn er reeds zes personen overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus.  Het aantal besmette personen in ons buurland, is opgelopen tot 37. De minister van Volksgezondheid Volda Lawrence, deelde gisteren mee dat er op één dag vier nieuwe personen positief zijn getest. In totaal zijn er 145 personen getest, waarvan 37 positief en 108 negatief. Van de 37 positieve gevallen zijn zes inmiddels overleden.

De laatste persoon die dinsdagavond stierf, was vóór zijn dood, niet op het virus getest. “Een naderhand uitgevoerde test gaf aan, dat hij inderdaad het coronavirus had opgelopen”, meldde het Department of Public Information (DPI).

Volgens het DPI zijn zeven personen die in quarantaine waren geplaatst en drie die waren geïsoleerd, medisch genezen verklaard en zijn gisteren ontslagen. Nog eens 27 bevinden zich in overheidsquarantaine, terwijl drie in totaal afgezonderd zijn. Het huidige aantal Covid-19 ziekenhuisopnames op de intensieve zorg is drie.

Volgens de minister zijn er gisteren tien personen bij zorginstellingen ontslagen. Zeven personen die in quarantaine waren geplaatst en drie personen die waren geïsoleerd, zijn medisch gezond verklaard.

More
articles