Overtreders lockdown blijven langer vast

Korspchef Roberto Prade heeft gisteren tijdens de dagelijkse Covid-19 persconferentie in de Congreshal bekendgemaakt, dat personen die de lockdown aan hun laars lappen, automatisch langer vastgehouden zullen worden op het politiebureau. Dit wil zeggen, dat zij die zich na 20.00 uur zonder een goede reden op straat bevinden, niet meer om 06.00 uur de volgende ochtend vrijgelaten zullen worden. Artikel 11 van het Politiehandvest biedt de politie namelijk de mogelijkheid, degenen die zich schuldig maken aan deze overtreding, maximaal 24 uur op te houden. Hoewel het aantal overtredingen is afgenomen, zijn er volgens Prade nog te veel mensen tijdens de avonduren illegaal op straat.
De korpschef verklaarde, dat de meeste incidenten, waaronder het opwerpen van barricades, zich meer in het zuidelijke deel van Paramaribo, voordoen en wel te Abrabroki, Nieuw Weergevondenweg, Ephraimzegen en Goede Verwachting. Dit zijn de gebieden waar de politie, bijgestaan wordt door militairen, heeft moeten ingrijpen. Er werden barricaden opgeworpen en autobanden in brand gestoken. Momenteel is de politie op zoek naar twee mensen van nog geen 20 jaar, die zijn aangezet door ouderen om problemen te veroorzaken.
De twee zijn reeds in beeld gebracht bij de politie en zij hopen de bende zo gauw mogelijk op te pakken.
“De politie heeft verder ook het initiatief genomen voorlichting te gegeven in de zuidelijke buurten van Paramaribo met betrekking tot partiële lockdown, via het beschikbare geluidsapparaat in de politieauto’s. Op deze manier worden ouders gevraagd te letten op hun kinderen en erop toe te zien, dat zij thuis zijn tussen 20.00 uur en 06.00 uur”, aldus Prade.
Prade bedankte de samenleving voor haar bereidwilligheid om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Volgens hem zijn er nog mensen die zich onwillig gedragen, maar tegen hen zullen maatregelen getroffen worden.

More
articles