March 28, 2020


Stormloop op winkels na afkondiging avondklok


March 28, 2020

Als gevolg van de toespraak op radio en tv gisteravond van president Bouterse waarbij hij een partiële Lock down(avondklok) afkondigde, ontstond hedenmorgen een stormloop op de verschillende supermarkten. Velen proberen nog goederen in te slaan. “Ik wil voorlopig niet meer uit huis, dus ik doe mijn inkopen voor de komende twee weken. Je kunt de prijzen ook niet meer peilen, dus omdat ze nu even zijn verlaagd dan maak ik er meteen gebruik van.”, aldus een winkelbezoekster tegenover de krant. De president heeft aangegeven dat Suriname met zijn gezondheidssysteem een uitbraak van de Corona epidemie niet zal aankunnen, en dat het daarom nodig is, deze Lock down in te lassen. De instructie is dat voor de komende twee weken, met ingang van morgen rond 20.00uur tot 6.00u de volgende dag, niemand op straat mag zijn. Dit met uitzondering van de mensen uit de zorg, veiligheid en essentieel bestemmingsverkeer. Verder is samenscholing van meer dan tien mensen ingaande gisteren, verboden. Het parlement, de regering en essentiële diensten zijn hierop een uitzondering. De president drukte de gemeenschap daarom op het hart thuis te blijven, indien nodig zal er hard worden opgetreden tegen degenen die deze maatregelen overtreden. Hij deed verder een beroep op de bevolking zuinig om te gaan met geld. In Combe-markt werden de bezoekers gevraagd niet te hamsteren. “Koop wat u nodig heeft, want wij zijn normaal open en hebben voldoende in voorraad”, sprak een medewerker de winkelende menigte toe. In de winkel werden niet meer dan 100 mensen per keer toegelaten, hetgeen een enorme drukte veroorzaakte in de Grote Combeweg.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249