Thuisquarantaine periode 34 personen verstreken

Bij de dagelijkse persconferentie van het Covid-19 Managementteam gisteren, bevestigde Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezond-heid, dat van de 320 personen in thuisquarantaine er donderdag en vrijdag in totaal 34 zijn ‘ontslagen’. “De mensen zijn gezond bevonden, en vormen ook geen gevaar voor de volksgezondheid”, aldus Jessurun. Gisteren zijn er 18 mensen na hun testing uit de thuisquarantaine situatie gekomen. “Ze hebben 14 dagen gezeten, en morgen zullen dat ook 16, zijn als de testen negatief zijn”, aldus de directeur. Van de 8 besmette personen, gaat het de goede kant op met 2 patiënten. Die zijn herstellende en mogen zich over niet al te lange termijn weer voegen bij de rest van de samenleving. Er zijn in totaal 5 personen, waaronder de Franse ambassadeur Antoine Joly, in isolatie. Eén persoon bevindt zich nu op de Intensive Care. Het betreft de eerste persoon, die op 13 maart positief werd getest in Suriname. Zij liep het virus in Nederland op tijdens een bezoek aan haar dochter, die ook besmet is.
Jessurun merkte ook op dat het aantal bellers, dat van de hotline gebruik maakt, is gedaald. “Er is een kleine enquête gehouden om te weten, waarom het aantal is gedaald van 1200 calls per dag naar ongeveer 600.” Volgens haar blijkt het, dat de mensen nu iets meer bewust zijn over Covid-19 en meer snappen waarover het gaat en ook beter begrijpen wanneer ze moeten bellen naar 178. “Daarnaast blijkt ook, dat zij vaker eerst naar hun huisarts bellen”, zegt Jessurun.
Grappenmakers zijn nog altijd een last voor de telefonisten van 178. Zeker de helft van alle inkomende telefoongesprekken, betreft mensen die de spot willen drijven met het virus. “Dat is schrikbarend. Het is in sommige gevallen zelfs 60% aan “prank calls”, aldus Jessurun over de onsmakelijke grapjes gemaakt via de COVID-19 hotline.

More
articles