Amerika looft 15 miljoen uit voor hoofd Maduro

Via het Narcotics Reward Program heeft Amerika vijftien miljoen dollar uitgeloofd voor informatie, die kan leiden tot de arrestatie en voorgeleiding van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Volgens de Amerikaanse justitie zou Maduro samen met hooggeplaatste Venezolaanse autoriteiten, al langer dan twintig jaar, bezig zijn met de export van tonnen cocaïne naar de VS. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is het een systeem dat al jaren in elkaar is gezet om personen op de hoogste posten in de Venezolaanse regering te verrijken. Op de hoofden van Maduro’s kompanen Carvajal en Alcala Cordones wordt een bedrag van tien miljoen uitgeloofd.
“Grootheden binnen de huidige regering hebben waarschijnlijk drugsbanden met Venezuela, vandaar dat alleen zij dat land ondersteunen. Als land ondersteunen wij het beleid van Maduro totaal niet”, dit zegt VHP-parlementariër, Krishna Mathoera, tegenover de krant. Dit zegt zij naar aanleiding van het feit, dat Suriname en Venezuela nog de enige landen zijn die actief deelnemen in de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) en dat ons land daarmede aantoont, het beleid van Maduro blijvend te ondersteunen.
Alle andere landen zouden zich reeds lang terug hebben getrokken en een eigen blok zijn gestart, omdat zij van mening zijn, dat het beleid van Maduro het land te gronde legt. “Het zijn belangen van derden, die die de indruk wekken dat we actief Maduro nog ondersteunen, maar wij hebben geen voordeel eraan. We kunnen geen zaken doen met een land dat geen meerwaarde biedt en zelfs failliet is verklaard”, zegt Mathoera. Volgens haar is in het parlement vaker gevraagd, alle banden met het land te verbreken, omdat het ons niet ten goede zal komen, echter heeft de regering nooit gehoor hieraan gegeven.
Mathoera is van mening, dat het enige dat wij uit dat land kunnen halen, het voorbeeld is van hoe wij als land eruit zullen zien, als wij ons financieel beleid niet gaan veranderen. “Om te bedenken dat alle grote landen een samenwerking met Venezuela hebben uitgesloten, dan vraag ik mij dan af, wat een klein land als Suriname, daar te zoeken heeft. Het is juist de bedoeling dat we zouden moeten groeien”, aldus Mathoera.
Ze geeft verder aan dat we moeten oppassen, dat grote landen als Amerika, ook geen zaken meer met ons zullen willen doen. “We moeten niet vergeten, dat er recentelijk enorme grote drugsvangsten zijn gedaan, die allemaal uit Suriname afkomstig waren. We worden misbruikt als doorvoerland en dit zal maken dat we straks ook erbuiten worden gelaten, als wij de banden met alle drugslanden, maar in het bijzonder Venezuela, niet verbreken”, aldus Mathoera. Volgens haar moet Suriname niet denken dat het niet in de gaten wordt gehouden door Amerika.

More
articles