Gerson Bendt verslaat titelverdediger Alfaisie tijdens SKD

In de finale ronde van het Surinaams kampioenschap Dammen, versloeg Gerson Bendt de titelverdediger Johannes Alfaisie. Afgelopen maandag kwamen de twee tegen elkaar uit in de kantine van het studentencomplex aan de Leysweg.  De winst van Bendt op Alfaisie was heel verrassend. Alfaisie is de kampioen van 2018, het jaar daarvoor was Bendt de landskampioen. Vorig jaar werd het nationale kampioenschap  niet georganiseerd vanwege bestuursperikelen. Op deze dag kwam ook, de semi-kampioen van 2018, Internationaal Grootmeester Guno Burleson van Tulip in actie. Burleson won van Marcel Oostburg van Dragon.  De kampioen en de semi-kampioen kwalificeren zich voor het Pan-Am damkampioenschap dat in de Dominicaanse Republiek gehouden zal worden van 25 april t/m 4 mei. Burleson die al drie keer winnaar van het Pan-Am damkampioenschap werd, heeft een wild card voor het leven voor dit toernooi, waardoor er drie dammers van Suriname deel kunnen nemen aan het Pan-Am damkampioenschap. De overige uitslagen van maandag: Salarbaks Niaaz – Salarbaks Arief, remise; Anches Waldi – Glenn Dumfries, remise;  Rodney Lion – Darryl Bohr, remise; Somai Dieeredj – Jerry sadiek, winst voor Somai.

More
articles