February 13, 2020


Zunder gevraagd voor functie van governor


February 13, 2020

President Desiré Bouterse, heeft vakbondsleider Armand Zunder (73), schriftelijk gevraagd om governor te worden van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zunder ziet dit aanbod als een grote uitdaging en wil invulling geven aan de functie. Zunder is momenteel bezig met het voeren van gesprekken met verschillende vakbondsleiders. Volgens de voorzitter van C-47, Robby Berenstein, zullen de vakbonden hun ondersteuning geven onder enkele voorwaarden. De Centrale Bank moet autonoom kunnen functioneren en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, moet aftreden, zegt hij tegenover Starnieuws. Hij geeft aan dat het werk alleen naar behoren zal geschieden, als de overheid zich niet ermee bemoeit.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249