Niet een ieder weet nog niet op wie hij zal stemmen

Over enkele maanden zijn er verkiezingen. De redactie van De West sprak vandaag met enkele marktverkopers over hoe zij de afgelopen vijf jaar hebben ervaren en of zij al weten op wie ze gaan stemmen.
Marktverkoper S.K., zegt dat hij nog niet heeft beslist op wie hij zal stemmen op 25 mei. “Deze regering heeft niets gepresteerd, het gaat helemaal slecht op de markt”, zegt S.K.
Hij geeft aan heel ontevreden te zijn over de verkoop van zijn zoute vis. “Wij als verkopers zijn erg achteruitgegaan.
De markt is op bepaalde momenten zelfs slap.” Hij is van mening, dat de economische situatie in het land verslechterd is, vanwege de leningen die deze regering heeft genomen.
“Ook hebben de Chinezen vergunningen gekregen, om hun eigen markten op te zetten en om groente te verkopen, waardoor de klanten eerder daar hun boodschappen doen.” S.K geeft aan dat hij met het weinige dat hij op de markt verdient, in zijn levensonderhoud voorziet.
“Het is heel erg zwaar voor ons als marktverkopers, omdat wij geen afzet meer hebben.”
Een andere groenteverkoopster S.G., zegt dat de prijzen in de winkels almaar stijgen, terwijl haar inkomen op de markt hetzelfde blijft. Dit is voor haar een zware klap. “Ik kom helemaal niet uit, de koopkracht is helemaal gedaald.”
Zij woont in een huurhuis. De huurprijs bedraagt SRD 750 per maand. “Naast mijn huurhuis kan ik aan niets meer geld uitgeven.’’
S.G zei dat ze eerder de verkoop deed bij een stand, waar ze veel klanten kreeg, maar nu is zij verplaatst naar een andere stand, waar ze weinig mensen krijgt. “De vorige verkiezingen heb ik op de VHP ge-stemd, maar dit keer kan ik niet zeggen op welke partij ik zal stemmen.”
Een andere groenteverkoper die ook deelnam aan het gesprek, zei dat de af-gelopen jaren zeer moeilijk waren, maar dat klagen niet zal helpen. “Als je je eigen boontjes niet dopt, ga je niet eten. Politiek is vies, iedereen denkt aan zichzelf.” Hij is van mening dat alle machthebbers profiteren van hun salaris dat zij zonder hard te zwoegen, elke maand op hun bankrekening gestort krijgen.
‘’Maar ik moet hard werken om een bordje eten op tafel te kunnen zetten voor mijn gezin. De rijken worden rijker en de armen alsmaar armer.
Ik had meer verwacht van deze regering. We werken, maar geven meer uit dan dat wij verdienen en verkopen onze groenten voor een kleine winst, ondanks de koers is gestegen.
Wij denken ook aan de klanten.” Hij hoopt voor een beter beleid in de komende vijf jaren.

More
articles