SLM Boeing wordt vandaag verwacht

De Boeing 777-200 ER van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), wordt vandaag verwacht op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De Boeing is vanmorgen vetrokken vanuit Frankfurt, Duitsland en wordt vanavond verwacht in Suriname. Het was de bedoeling dat het vliegtuig eind november in Suriname zou arriveren, maar vanwege een achterstand in de voorbereidingen, waaronder het plaatsen van een logo en een certificering, is dit niet gelukt.
Het Extanded-range Twin-engine Operational Performance Standards (ETOPS) certificeringsproces is in afrondende fase; het wachten is op de goedkeuring van ingediende documentatie bij de luchtvaartautoriteit. Er is nog niet bekend wanneer het vliegtuig commercieel zal worden ingezet. Mede vanwege de drukte rondom de feestdagen, zal het ETOPS-certificeringstraject ook wat langer duren.
De Boeing komt als vervanging van de Airbus A340, die werd gebouwd door China Southwest Airlines en 21 jaar oud is. Dit toestel staat op Schiphol en is gisteren teruggevlogen naar zijn oorspronkelijke eigenaar via Spanje naar de Verenigde Staten. Naar de redactie verneemt, is de Airbus afgeschreven en zal als sloop dienen. SLM gebruikte in totaal twee Airbussen 340, waarvan de eerste in de periode 2009-2015. Deze werd vervangen door een nieuwere versie.
De Boeing 777-200ER is een tweemotorig toestel en heeft de SLM EYOPS-certificering moeten ondergaan, die te maken heeft met de veiligheid.
De Boeing is 16,5 jaar oud en biedt plaats aan 271 passagiers. Er zijn 245 Economy Class-stoelen en 26 Business Class-stoelen. De indeling van de Economy Class staat in een 3-3-3 configuratie, de Businessclass in een 1-2-1 indeling. In de Economy Class hebben alle stoelen een persoonlijk beeldscherm. Eerder vloog het vliegtuig voor Singapore Airlines en Air New Zealand.

More
articles