‘Opiniepeilingen zijn momentopnames’

“Opiniepeilingen zijn momentopnames en geven dus niet aan hoe de mensen op 25 mei zullen stemmen”, zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi, naar aanleiding van de resultaten die naar voren kwamen uit een onderzoek dat door OpiniePeiling Suriname (OPS) is uitgevoerd. De peilingen zouden zijn uitgevoerd in Paramaribo en Wanica onder circa 2100 personen. Volgens de peiling, zou de NDP als de grote winnaar uit de bus komen tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020.
De peilingen zijn tot nog toe alleen in Paramaribo en Wanica gehouden. “Peilingen kosten geld, vooral als men deze in het binnenland wil uitvoeren.

Daarom kiest men er bewust voor de peilingen in de kuststrook te houden, gezien het kostenbesparend is”, zegt Santokhi. Volgens hem moeten de resultaten van een opiniepeiling juist een positieve invloed hebben op een partij, omdat partijen die er slecht voor staan, dan zien dat er werk aan de winkel is. “Als een partij tijdens de peiling er slecht voor staat, moet deze zich gaan verbeteren op weg naar de verkiezingen”, aldus de VHP-voorzitter.

-door Yves Kloppenburg-

More
articles