Surinaamse Bodybuilders niet te stoppen in Frans-Guyana

Nadat de Surinaamse bodybuilders in oktober alle prijzen in de wacht wisten te slepen in Guyana, deden ze het afgelopen weekend ook hetzelfde aan de Franse kant. De Surinaamse atleten wonnen in alle categorieën waaraan ze deelnamen. De enige prijs die ze niet naar Suriname hebben meegenomen, is de Men’s Physique overall. In totaal waren er dertien atleten van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightlifting Bond (SBWB) afgevaardigd voor deelname aan Yana Cup naar Cayenne, Frans-Guyana. Naast de Surinaamse atleten waren er ook atleten vanuit Guadeloupe, Trinidad & Tobago, Haïti en Frans-Guyana. Nadat Fabian Wehl die in Guyana, Suriname en nu ook in Frans-Guyana, de hoofdprijs van amateur-bodybuilding wist te winnen, kan hij zichzelf nu de ‘amateur-bodybuilding kampioen van de Guyana’s’ noemen. Whel werd in de gewichtsklasse 85+ kg en ook in de overall klasse, kampioen. Landgenoot Sergio Holwijn werd in de 85+ kg first-runner up. Ook Faizel Pinas wist twee prijzen naar huis te brengen, winnaar in gewichtsklasse en Muscular Men’s Physique. Rudolph Getrouw, Randal Haakmat en Shown Roberts, eindigden achtereenvolgend na Pinas. De prijzen voor Classic Physique en Men’s Physique gingen naar Getrouw en Haakmat. De vrouwen hielden de Surinaamse vlag ook hoog. Milita Galimo won op het onderdeel Bikini Wellness. Priscella Calor was sterk genoeg voor de Bikini Tall en Overall. Jo Peira pakte de eerste plek op het onderdeel Body Fitness. Terwijl Roxanne Djarkasi eerste werd op het onderdeel Bikini Short.

More
articles