Surinamers kunnen ook op olieboorplatforms werken

Er zijn niet veel Surinamers die kennis hebben van olieboorplatforms. Het internationale bedrijf JSL International, dat olieboorplatforms ondersteunt, wil verandering hierin brengen en zorgt ervoor dat meer Surinamers in staat zijn op deze platforms te werken. Het bedrijf heeft onlangs 30 jongens uit Suriname naar Trinidad gestuurd voor een Tropical Basic Offshore Safety Induction & Emergency Training (TBOSIET), waarvan 23 de training succesvol hebben afgerond. Hiermee zijn deze jongeren gecertificeerd om te werken op offshore olieboorplatforms.
Het bedrijf ondersteunt zeven olieboorplatforms in het Caribisch gebied, waarvan vier offshore programma’s in Suriname. Het laatste programma is gisteren afgesloten met de jongens. Anne-Rita Wijdh, international business director JSL International, zegt in gesprek met De West, dat het agentschap zich richt op mensen die olieboorplatforms hebben, waarbij het voorstel wordt gedaan om Surinamers ook op het platform te werk te stellen. Over gesprekken met Staatsolie om de jongens in dienst te nemen, zegt Wijdh dat Staatsolie meer onshore olieboorplatforms heeft.
“We moeten ons voorbereiden op de komst van meer olieboringen in Suriname. We voeren al gesprekken met het PTC om volgend jaar ook hun studenten in ons programma op te nemen”, zegt Wijdh. In Guyana waar JSL vijf olieboorprogramma’s ondersteunt, wordt 65 procent van de sector door Guyanezen gerund.

door Priscilla Kia

More
articles