December 6, 2019


Telesur richt geen nieuwe masten op voor 5G internet


December 6, 2019

Telesur heeft op 25 november als eerste land in de regio, 5G internet geïntroduceerd nadat in juni van dit jaar, 4G internet werd geïntroduceerd. Dit kwam gisteren naar voren tijdens een persconferentie van Telesur en Webhelp.
Telesur-directeur Mike Antonius gaf aan, dat er niet meer masten geplaatst zullen worden, omdat dit de stad zal ontsieren. “Maar we zorgen voor een alternatieve manier om op een verantwoordelijke ma-nier de dienstverlening te kunnen leveren. Voorlopig is de focus gericht op Parama-ribo. Wij kiezen voor onze point of interest, namelijk waar er commerciële bedrijven en overheidscentra gevestigd zijn”, zei Anto-nius. De directeur liet weten dat de wijze waarop dit is gedaan, ervoor gezorgd heeft dat Su-riname op meer dan 100 plaatsen is gestegen op de world ranking list van Ookla, een site waar speedtests gedaan worden. Hiermee staat ons land op de 40e plek. “Het is een uitdaging om te blijven groeien en niet alleen kijken op welke plek we staan, maar wat we doen met deze kansen. ‘’De masten staan al een hele tijd aan. Er zijn geen zaken te melden die negatief zijn. We bereiken snelheden tot en met 1GB”, merkte Antonius op.
Er doen veel geruchten de ronde over vogels die uit de lucht vallen sinds de masten aan zijn. “Het is nergens gerapporteerd. Bij elke G die geïntroduceerd wordt, komt er een verhaal over een vogel die uit de lucht komt te vallen. Het is niet gebeurd. Het gaat ook niet gebeuren”, verzekerde Antonius.
“We doen het altijd op een zodanige manier dat een telecommunicatiebieder werkt binnen de internationale normen en standaarden die ook door gsm worden aangeleverd.” Vanavond geeft Telesur in de Ballroom van Torarica, een presentatie over 5G internet.

door Priscilla Kia

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249