Somohardjo belooft politiek over te laten aan jongeren

De Pertjajah Luhur (PL), vierde gisteren in haar partijcentrum, het 21-jarige bestaan van de partij. In verband hiermee zal de partij aanstaande zaterdag een grote eenheidsmanifestatie organiseren. PL-voorzitter Paul Somohardjo, zei tijdens een dankdienst waarop leden en andere genodigden aanwezig waren, dat bij 21 jaar PL, bij hem een gevoel van dankbaarheid overheerst. ‘’Ondanks alle tegenslagen, heeft de partij het overleefd’’, zei Somohardjo.
De partijleider zegt tegenover Starnieuws, dat hij de periode waarin de partij het voorzitterschap van De Nationale Assemblee mocht invullen, als een van de hoogtepunten in de afgelopen 21 jaar beschouwt.
Paul Somohardjo benadrukte, dat hij gedurende vijf jaar leiding gaf aan het parlement, en daarvoor is hij zeer dankbaar. ‘’Ik bereid mij voor om nu over te dragen en jongeren klaar te maken om over te ne-men”, zei de voorzitter. Volgens Somohar-djo is het nu tijd dat jongeren zich ontwikkelen en van de ouderen overnemen, betreffende de politiek, ook al willen ze niet bemoeien, uiteindelijk zal de politiek wel met hen bemoeien. Ik word met Gods wil, volgend jaar 77 en het zal dan mijn laatste verkiezing zijn,” zei Somohardjo. De voorzitter zegt, dat hij de PL nog gaat ondersteunen en begeleiden, maar hij laat het grote werk over aan de jongeren.
Somohardjo zei, dat hij ook door het proces is gegaan in de beginfase van zijn politieke carrière, in de tijd dat Jopie Pengel hem ontdekte. Hij riep daarom alle jongeren op, om zich bij de partij aan te sluiten.
De partijleider sprak de jongeren toe en zei dat ze niet direct minister zullen worden. ‘’Eerst ervaring opbouwen en meelopen om het vak te leren en zich daarin te verdiepen.’’ Tegen degenen die zeggen dat politiek ‘’vies’’ is, zei hij: ‘’Niet de politiek is vies, maar de mensen die politiek voeren, die bepalen hoe zij invulling daarop geven.” Hij deed een beroep op de jongeren, dat ze niet moeten luisteren naar anderen, maar naar hun eigen gevoel moeten luisteren om beslissingen te maken. Volgens de voorzitter moet een land uiteindelijk politiek hebben, anders is er sprake van een dictatoriale staat. ‘’In een democratische staat is het de stem van het volk”, zei Somohardjo.
De PL bestaat vandaag precies 21 jaar en zal haar grote eenheidsmanifstatie verjaardagsfeest zaterdag houden te Beekhuizen, waarbij er verschillende activiteiten gehouden zullen worden. Tijdens deze grote feestbijeenkomst zullen alle aspiranten van de partij aan het publiek worden gepresenteerd.

More
articles