‘Uitbaggeren Surinamerivier is sprookjesverhaal’

De Surinamerivier zou volgens planning, in augustus van dit jaar plaatsvinden, maar tot op heden zijn de werkzaamheden niet aanvangen gemaakt. De Surinamerivier moet uitgebaggerd worden omdat deze aan het dichtslibben is, waardoor er de afgelopen periode regelmatig schepen vast zijn blijven zitten. Grote schepen kunnen vanwege de ondiepe vaargeul, onze haven niet aandoen. Dit zorgt voor een enorme irritatie onder de handelaren die het nu moeten hebben van kleinere schepen, waardoor ze twee tot drie keer hun goederen moeten laten verschepen.
Volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi, is het uitbaggeren van de Surinamerivier een van de vele sprookjesverhalen die de president aan het volk verkondigt. “Hij had toch ook beloofd Suriname tot een agrarisch land te maken, tot een voedselschuur, Fly-overs te maken, brug over de Corantijnrivier te bouwen, echter is van deze beloftes niets terechtgekomen”, zegt Jogi. ‘’De president heeft elk jaar zoveel beloofd aan de gemeenschap, maar zonder enig succes’’, voegt hij eraan toe.
Integendeel zitten we, volgens Jogi, als land nog dieper in de put.
“Van de vele beloftes is er haast niets terechtgekomen, maar wat we wel hebben gehad, is een enorme staatsschuld, stijgende prijzen in de winkels en een hoge koers”, geeft hij aan.
Hij geeft aan dat het uitbaggeren van de Surinamerivier lang op zich laat wachten, omdat de regering waarschijnlijk nog niet zover is om het geld dat is geleend voor dit project, onderling te verdelen. “Misschien is dat geld zelfs al opgemaakt, want als ik kijk naar die 150 miljoen US-dollar die zij nu wil lenen, dan kan ik stellen dat er geen geld meer is”, aldus de VHP-parlementariër.

door Yves Kloppenburg

More
articles