Telesur en Webhelp zetten partnerschap voort

In 2005 zijn de bedrijven Telesur en Unamic samengevoegd tot Telenamic. Echter na enige tijd was de samenwerking niet meer aantrekkelijk en besloot Unamic uit het partnerschap te stappen. Na verschillende partnerschappen aan te gaan, besloot Telesur het partnerschap voort te zetten met Webhelp. Hierover werd vandaag een persconferentie gehouden in de Banquet Hall van Torarica. Telesur-directeur Mike Antonius gaf aan, dat het om een 50-50 partnerschap gaat, waarbij Telesur inkomt met de faciliteiten en Webhelp met de expertise om de diensten in Suriname verder voort te zetten.
Het partnerschap met Webhelp is op 1 januari dit jaar aangegaan. Daarbij is de naam Telenamic op het gebouw aan de Anamoestraat gewijzigd in Webhelp. Bij de overname van Telenamic door Webhelp, zijn de medewerkers van Telenamic overgeheveld. Er is niet gekozen voor een combinatienaam, omdat men volgens Antonius, er een internationale allure aan wilde geven. “Webhelp is al een gevestigde naam internationaal. Ook omdat wij de klanten in het buitenland willen aanspreken”, zei Antonius.
Een van de voordelen van de samenwerking was dat veel Surinamers, vooral studenten, parttime hebben kunnen werken bij het callcenter. Daarnaast zijn diverse mensen getraind in klantvriendelijkheid. Outsourcen is volgens Antonius een van de manieren om diensten te verlenen aan buitenlandse bedrijven. Frank Meijer, directeur van Webhelp, legde uit dat het bedrijf geen callcenter is, maar een Business Process Outsourcer met meer dan 140 locaties wereldwijd. Webhelp Suriname biedt een gedegen inwerkprogramma en doorgroeimogelijkheden voor haar werknemers aan. Ook bestaat de mogelijkheid voor werknemers om vanaf volgend jaar stage te lopen in Nederland.

door Priscilla Kia

More
articles