December 3, 2019


foto: Johan de Randamie

Belfort belooft Bouterse op te sluiten na 25mei


December 3, 2019

De president zou gisteren in het radioprogramma Bakana Tori, gezegd hebben, dat niemand hem het presidentschap kan ontnemen. “Mek den man kon por mi”, aldus de president, naar aanleiding van de verklaringen die enkele politieke partijen hebben uitgegeven inzake het 8 december vonnis. De president zei zich niet druk te maken over anderen die vinden dat hij zou moeten aftreden en zijn gevangenisstraf zou moeten uitzitten. Abop-parlementariër Edward Belfort, denkt daar anders over. Volgens hem geldt de wet voor een ieder, dus ook voor de president. “Na de verkiezingen zal ik hem net als alle andere criminelen oproepen zich binnen twee dagen aan te melden, anders ga ik hem zelf ophalen “, zegt Belfort. Hij geeft aan dat de president paniekerige uitspraken aan het doen is en dat we niet moeten vergeten, dat de president al eerder paniekerige uitspraken heeft gedaan. “Hij sprak toch ook over het feit dat hij rustig zal slapen, al staat de hele stad in brand”, zegt Belfort. Hij geeft aan dat met de veroordelingen van een president, ons land internationaal imagoschade lijdt. “Haast alle buitenlandse nieuwssites hadden een artikel en de ambassades in Suriname hebben massaal gereageerd”, geeft Belfort aan. De president zou ook hebben gezegd dat hij zichzelf kandidaat stelt voor de volgende verkiezingen. Dit kan volgens Belfort niet door de beugel. “De grondwet is duidelijk wanneer het gaat over mensen met een vonnis op hun naam, die wensen deel te nemen aan de verkiezingen”, stelt Belfort. Volgens hem moeten we dit niet toelaten als land, omdat de kans groot is dat we uitgesloten worden. Belfort geeft verder aan niet onder de indruk te zijn van de grote groep die recentelijk hun steun betuigde aan de president op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Volgens Belfort waren het ‘’een paar idioten die daar aanwezig waren”. -door Yves Kloppenburg-

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249