Aandelen Apache dalen naar laagste punt in 18 jaar

Aandelen van Apache Corporation, daalden maandag naar de laagste prijs in achttien jaar, nadat de olie- en aardgasproducent een teleurstellende update had verstrekt van zijn eerste exploratieput in blok 58 voor de kust van Suriname. Sinds de financiële crisis, is het de grootste eendaagse daling van de waarde van de aandelen.
De booractiviteiten op de Maka Central – 1 put begonnen eind september en de verwachting was, dat de boortijd 30 tot 60 dagen zou duren. “Bij het bereiken van een diepte van ongeveer 6.200 meter, koos het bedrijf ervoor om verschillende testactiviteiten uit te voeren”, aldus Apache Corp. in een verklaring. “Na de voltooiing van deze tests zou het bedrijf de behuizing plaatsen, de apparatuur aanpassen en de booractiviteiten halverwege december hervatten om een derde evaluatie te doen. De nieuwe diepte van de put is ongeveer 6.900 meter.” Apache Corp. stelde dat het alleen nog een update zal geven als het bereid is om de resultaten te karakteriseren.

More
articles