Surinaamse Karate-Do Associatie rondt Nationale kampioenschappen af

De Surinaamse Karate-Do Associatie (SKA) heeft het de nationale kampioenschappen afgerond. Voorzitter Kenneth Sijp geeft aan dat hij heel tevreden is met de prestaties van de karateka’s. ‘’Ze hebben technische partijen kunnen vechten. En verrassend was, dat wij van het jaar maar één geblesseerde pupil hebben gehad. We hebben ons maanden voorbereid om dit neer te zetten. Van het jaar waren er geen dames open klasse wedstrijden, terwijl bij de heren wel. Dit komt door het feit dat er internationaal niet meer wordt gevochten in open klasse. Wij hebben het toch gedaan bij de heren, alleen om de karateka’s die geen tegenstanders, hadden te accommoderen’’, zegt Sijp. ‘’Al heel vroeg in de open klasse gaf publieksfavoriet Gerson Santai, zijn tegenstander Jonathan Fernand, een keiharde stoot tegen zijn voorhoofd. Fernand hield er een bult aan over, dit heeft geleid tot diskwalificatie van  Sentai”, vervolgt Sijp. Dit jaar werd de titel verdedigende karateschool Seiken onttroond  door karateschool Funakoshi. Funakoshi behaalde 9 keer goud, 6 zilver en 6 brons, terwijl Seiken eindigde met 7 goud, 4 zilver en 4 brons. Op de derde plaats eindigde Karateschool Kyu Ku Shin met 3 keer goud, 7 zilver en 7 brons. Sensai André Joekoe van Karateschool Seiken geeft aan, dat zijn school zich goed heeft voorbereid. “Het kan gebeuren, het is een gevechtssport en je moet alles verwachten. Het doet me wel wat, want ik wilde in de finale staan. Maar ja, no worries next time better”, waren de woorden van Gerson Sentai.

Main verslaat Gonesh in 53 seconden

Amadeo ‘The Iron man’ Main, die al jaren in zijn gewichtsklasse domineert, versloeg nieuwkomer   Hishant Gonesh  in de finale van de open klasse binnen 53 seconden. “Dit is de 7e keer op rij dat ik nationaal kampioen ben geworden. Ik was heel erg enthousiast om te vechten vandaag en ik heb natuurlijk ook mijn best gedaan”, aldus ‘The Iron man’. Gonesh, die op de tweede plaats eindigde, was tevreden met het behaalde resultaat. ”Ik heb mijzelf echt verrast. Ik heb alles op alles gezet tijdens de voorbereidingen en de wedstrijden. Ik ben kracht- en conditietrainingen gaan draaien in het achterland van Suriname. Ik heb vandaag in twee nieuwe klassen moeten vechten en heb mij in beide bewezen. Ik was mentaal klaar voor mijn partijen. Mi n’e frede ding mang, m’o fet a feti gewoon”, waren de woorden van de achttienjarige Gonesh.

Aantal medailes:

More
articles