Special Olympians Samora Ligeon en Lansky Kuijper doen mee aan sportdag

Special Olympians Samora Ligeon en Lansky Kuijper doen mee aan sportdag voor kinderen met een beperking op vrijdag 29 november. De Ilonka Elmont Foundation organiseert deze sportdag. Het is de laatste sportdag voor dit jaar voor kinderen met een beperking die de foundation organiseert. In samenwerking met het Fonds Kind en Handicap (voorheen Stinafo) en het Bureau Speciaal Onderwijs, kan de foundation sportdagen organiseren voor deze kwetsbare groep. De ruim 100 kinderen van de VSO TJG, VSO SOGK en de VSO Ilse Labadieschool, zullen deelnemen. Op de sportdag leren zij fysiek en sociaal bezig te zijn. Zij zullen spelletjes doen als djoel, steltlopen, blik gooien en ook sporten doen als boccia en boksen.
Special Olympians Ligeon en Kuijper, hebben tijdens de Special Olympics in Abu Dhabi, Dubai, medailles behaald bij het turnen. De welbekende artiest Effe Anders, bekend om zijn song ‘Toka Waka’ en zijn samenwerking met onder anderen Damaru en GTS, zal samen met de kinderen deze ochtend mee sporten en spelen. Tijdens de cooling down zal Effe Anders de kinderen verblijden door enkele van zijn songs ten gehore te brengen. De sportdag wordt gehouden op het terrein van S.V. Inter Maretraite aan de Eldoradolaan.

More
articles