‘Bouterse zet bewust volkeren tegen elkaar op ’

“De samenleving moet waken voor de invloeden van deze regering, want Bouterse is er heel goed in om mensen en volkeren tegen elkaar op te zetten. Kijk maar naar de periode van de Binnenlandse Oorlog en hij doet het nu weer. Daarvan maakt hij steeds misbruik om aan de macht te komen”, aldus Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Kenniskring, afgelopen dinsdag in het Lalla Rookh gebouw.
Volgens Binda heeft de politiek veel bemoeienis in instituten die in feite onafhankelijk zouden moeten zijn. ‘’Het is de president die de directeuren van deze instellingen benoemt of ontslaat, wat maakt dat als ze niet doen wat van hen verwacht wordt, ze uit hun functie worden gehaald’’, zei hij.
De voorzitter van de Algemene Aannemersvereniging, Anthony Wong, haalde de uitspraak aan die André Misikaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, had gedaan tijdens een partijvergadering. Misakaba zou hebben gezegd dat indien de mensen protesteerden, hij samen met zijn aanhang klaar is voor een gevecht. Dergelijke uitspraken zorgen volgens Wong niet voor eenheid, maar verdeeldheid.
Binda voegde eraan toe, dat het deze zelfde minister zou zijn geweest die sprak over een klein land (Nederland) aan de Noordzee. “Het is misschien een klein land, maar ze hebben een degelijke productie.” Binda vroeg zich dan af wat het probleem van Suriname is, gezien wij genoeg grondstoffen hebben.

door Yves Kloppenburg

More
articles