Kirpalani en Ramada doneren aan Diakonessenhuis

In het Diakonessenhuis op de afdeling Endoscopie, vond vanmorgen een dankceremonie plaats in verband met de donatie die Kirpalani N.V. en het Hotel Ramada hebben gedaan. Het ging in dezen om één gastroscoop, een uitslaapkamer en een schuifdeur. In totaal gaat het om een bedrag van ongeveer 70.000 US-dollars.
De directeur van het Diakonessen Ziekenhuis, Ruth Mangroe, gaf in haar toespraak aan, dat ze heel blij en dankbaar is met deze mijlpaal. Vanwege de toename van patiënten was er meer ruimte nodig, maar ze hadden de financiering niet daarvoor. Mangroe bracht haar dank uit aan Kirpalani en Hotel Ramada, ook om het feit dat zij niet geaarzeld hebben om het ziekenhuis te ondersteunen.
Volgens de internist, Faїq Lallmohamed, is het van groot belang dat een medisch specialist over goede apparaten beschikt om zijn werk naar behoren te kunnen doen.

“Toen ik hoorde dat Kirpalani bereid was om een gastroscoop en een uitslaapkamer te doneren, was ik heel blij”, Lallmohamed. Met een gastroscoop wordt door een arts de slokdarm, maag en het eerste deel van de twaalfvingerige darm bekeken, dit om een eventuele afwijking op te sporen of juist uit te sluiten. Tijdens zo een onderzoek krijgt de patiënt een slaapmiddel en een pijnstiller, maar omdat de patiënt na het onderzoek nog niet geheel wakker is, wordt hij naar de uitslaapkamer gebracht. De schuifdeur kreeg het Diakonessenhuis van Hotel Ramada.
De voorzitter van de Kirpalani Stichting, Kenneth Kross, gaf aan, te allen tijde bereid te zijn om de medische zorg te ondersteunen. “Afhankelijk van het budget zal dit niet de laatste keer zijn, we kennen de belandrijke functie die het ziekenhuis heeft in de samenleving. Goede gezondheidszorg staat het hoogste in onze prioriteitenlijst als stichting”, zei Kross.

More
articles