November 5, 2019


Studenten lerarenopleiding worden op kosten gejaagd


November 5, 2019

Op het terrein van de Stichting Student Housing Campus Village aan de Leysweg, vond gisteren de start plaats van het prebachelor programma 2019-2020 van de Academische Leraren Opleiding (ALO). Enkele studenten raakten geïrriteerd toen zij vernamen, dat een paar van de vakken online zullen worden gegeven. Meegedeeld werd dat de studenten om deze vakken te kunnen volgen, volgende week maandag moeten beschikken over een laptop. “Wij hebben ons niet ingeschreven voor een online studie, men kan ons niet plotseling hiermee confronteren”, zegt een gebelgde student. ‘’Ik voel mij beetgenomen door de leiding van de ALO, omdat die niet vanaf het begin heeft gezegd dat bepaalde vakken online gegeven zullen worden. Bovendien kunnen ze ons nu niet zeggen dat we binnen vier dagen over een laptop moeten beschikken”, zegt de student. Hij is van mening dat dit vanaf het begin aangegeven had moeten worden, zodat ze ernaar toe hadden kunnen werken. ‘’Als ik wist dat ik niet in staat zou zijn een laptop aan te schaffen en een internetaansluiting in orde te maken, dan had ik de opleiding nog niet gedaan”, zegt de student. Volgens hem moet er rekening mee worden gehouden dat we leven in een tijdperk waarin een laptop niet goedkoop is. ‘’Het is een enorme uitgave’’, verzuchtte een ander student. Een aantal studenten eist om deze reden hun geld terug, maar volgens de leiding is restitutie niet meer mogelijk. Onderwijsminister Lilian Ferrier was aanwezig bij de start van de ALO. Zij zei dat studenten op dit niveau, bereid moeten zijn te investeren in zichzelf. De studenten vroegen aan de bewindsvrouw om de mogelijkheden te bekijken dat zij op zijn minst voor bruikleen in aanmerking konden komen voor een laptop, gezien het hen niet zal lukken om binnen zo een korte tijd er een aan te schaffen. door Yves Kloppenburg

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249