Hakrinbank introduceert Mobile Wallet Mopé

In de Royal Ballroom van Torarica, introduceerde de Hakrinbank vanmorgen de Mobile Wallet Mopé. Deze ‘digitale portemonnee’ is ontwikkeld door de Hankrinbank in samenwerking met het Staatziekenfonds (SZF) om het betalen en ontvangen van gelden via een mobiel, mogelijk te maken.
De algemeen directeur van de Hakrinbank, Rafiek Sheorajpanday, zei dat deze digitale ontwikkeling een bijzondere mijlpaal is voor de bank. “Wij hebben binnen een half jaar vier digitale, innovatieve en financiële diensten ontwikkeld”, zei de directeur. ‘’Onze innovatie focust zich op het betalingsverkeer, namelijk de klantbeleving”, aldus Sheorajpanday.
De governer van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, gaf in zijn toespraak aan, dat hij blij is voor de Hakrinbank en het SZF voor de bijzondere prestatie die zij geleverd hebben, maar gaf tegelijkertijd ook aan, dat zijn zorg uitgaat naar de klanten en ook naar de Centrale Bank, die als moederbank toezicht houdt. ‘’Al deze financiële transacties en digitale ontwikkelingen, zetten een druk op de Centrale Bank om ook supervisie te kunnen uitoefenen om de samenleving te beschermen tegen misvattingen van vele transacties.’’
Met deze innovatieve digitale betaalmethode kan een ieder die de Mobile Wallet Mopé op zijn telefoon heeft geïnstalleerd, de wallet via een gekoppelde bankrekening opwaarderen. Met de ‘digitale portemonnee’ kunnen rekeningen betaald worden, ook kan er geld overgemaakt worden naar de mobile wallet. Bankrekeningen van alle lokale banken kunnen eraan gekoppeld worden. Betaling en ontvangst via de mobile wallet vinden per direct plaats.
De slogan behorend bij de mobile wallet, luidt: ‘Ala sei’, waarmee bedoeld wordt dat de app er overal en voor een ieder is, dus zowel voor consumenten als ondernemers, met of zonder bankrekening, in de stad en in het district. De enige voorwaarde om de app te kunnen gebruiken, is een internetverbinding. Ook mensen die geen bankrekening hebben, kunnen geld ontvangen op hun mobile wallet.
Zo kan bijvoorbeeld een werkgever het salaris aan een medewerker uitbetalen via de mobile wallet in plaats van contant. Zodra de mobile wallet met het salaris is opgewaardeerd, kan het gebruikt worden om aankopen te doen bij diverse Surinaamse bedrijven of te versturen naar anderen. Mopé biedt ondernemers ook de mogelijkheid om medewerkers via een speciale code toe te voegen, zodat zij namens het bedrijf betalingen kunnen ontvangen. Hierdoor kunnen chartale betalingen sterk afnemen, wat bevorderlijk is voor de veiligheid, kostenbesparing en efficiëntie van de bedrijfsvoering.

More
articles