Personeel SLM wordt versneld getraind voor Boeing 777

Vanaf vandaag, donderdag 31 oktober, zullen er andere toestellen worden ingehuurd om de dienstverlening van de Surinaamse Luchtvaart Maatschap-pij (SLM) volgens schema te continueren. Vervolgens zal er versneld gewerkt worden aan de infasering van de Boeing 777. De trainingen hiertoe zijn grotendeels opgestart en de certificeringsprocessen zijn gaande. Dit deelde de directie van de SLM per brief mee aan het personeel.
Verder deed de directie een dringend beroep op het personeel om de benodigde informatie tijdig met elkaar te delen opdat zowel de Etops certificering als de openstaande punten voor de IOSA certificering succesvol kunnen worden afgerond. “Wij hebben vereende krachten nodig om de vele lopende trajecten op korte termijn te realiseren en doen een beroep op u om de nodige ondersteuning te blijven geven en de glorietijden van de SLM – uw SLM- weer te doen gelden. Op 1 november aanstaande, zullen we een stafmeeting hebben waarbij er zal worden ingegaan op de lopende zaken en de korte termijn doelen”, aldus de directie. De directie van de SLM informeerde het personeel gisteren schriftelijk naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen met de Airbus 340, in samenspraak met de Raad van Com-missarissen, en zei dat het besluit is genomen de uitfasering van de A340 eerder dan gepland, uit te voeren.
“Na de A-check bleek dat de Airbus ons wederom technische problemen gaf met enkele motoren, het ging hierbij met name om geconstateerde vibraties. In de laatste weken zijn we als bedrijf achtereenvolgens geconfronteerd met vertragingen die uiteraard hoge AOG-kosten met zich meebrengen, hetgeen geen positieve impact heeft op onze uitdagende financiële positie alsook enorme schade aan onze reputatie tot gevolg heeft. Dit was aanleiding om de knoop door te hakken. Na het wegen van opties, is gekozen om de Airbus uit het vliegschema te halen en direct in het proces van uitfasering te plaatsen’’, stelt de directie in het schrijven. De brief werd getekend door CEO R. Radjkoemar en CFO R. Kolf-Deira.

More
articles