Guyanezen winnen 10 km South American Road Classic Race

Met meer dan 100 atleten uit Guyana, Frans-Guyana, Trinidad en Suriname, is de 17e South American Road Classic race onder auspiciën van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) georganiseerd. De race vond plaats op zaterdag 26 oktober, met als startpunt het Onafhankelijkheids-plein. Dit jaarlijks terugkerend evenement bestaat uit drie etappes, waarvan dit jaar de eerste in Suriname is georganiseerd. De twee overige etappes worden in Guyana en Panama gehouden. Het Guyanese trio dat vorig jaar de 1e, 2e en 3e plek veroverde in de overall klasse, namelijk Winston Missigher, Ford en Clevland Thomas, hebben weer deelgenomen aan deze 10 km snelloop. De Suri-naamse atleten Ronaldhino Pinas, Caroline Marlet, Janiek Pomba, Ilsida Toemere en ook Letitia Vriesde, verschenen aan de start om de strijd aan te gaan. De prijzenpot in het algemeen klassement bedroeg USD 1.000, 600 en 400 bij de mannen en vrouwen. Voor de ingezetenen was er een aparte klasse met als prijzen SRD 2.000, 1.750 en 1.250 voor de eerste drie bij de mannen en vrouwen. Voor de verschillende leeftijdscategorieën waren er trofeeën.

De onderdirecteur Onderzoek Informatie en Kadervorming, Carolina Vera Vera, van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, heeft namens de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, de atleten toegesproken. Als promotor van een gezonde levensstijl, staat het ministerie achter elke organisatie en elk initiatief dat betrekking heeft op bewegingsactiviteiten. De minister is ervan overtuigd dat er wederom topprestaties zullen worden geleverd. Winston Missigher van Guyana is de winnaar geworden van deze 10 km South American Road Classic Race. Bij de dames ging de eer naar Sheama Tyrell, eveneens van Guyana.

More
articles