Donovan Wisse overtreft Jason Wilnis op weg naar unanieme beslissing

Het GLORY 70 co-hoofdevenement in Lyon, Frankrijk, sloeg Suriname’s Donovan Wisse (14-1, 8 KO’s) af tegen voormalig middengewicht kampioen Jason Wilnis (31-11-1, 9 KO’s) van Nederland.  Het publiek in Lyon kreeg een aantal Nederlandse kickboksers gepresenteerd die allen gebrand waren op de overwinning. Zo ook de Surinamer die Wilnis trof in de ring. Wisse is het nummer 2 in de middengewicht divisie van GLORY Kickboxing en liet tegen een stevige tegenstander als Wilnis zien te willen doorstoten naar plek 1. Wisse was er op gebrand zijn punt te maken tegen Wilnis die tijdens GLORY 65 in Utrecht verloor van de kampioen in twee gewicht divisies, Alex Pereira. Wisse won tijdens GLORY 65 van Yousri Belgaroui in een spannende kickboks wedstrijd. Dit deed hij nu bij GLORY 70 nog eens over. Tot nu toe heeft Wisse nog maar 1 wedstrijd verloren bij GLORY tegen Ertugrul Bayrak dit was op GLORY 62 in Rotterdam in 2018. Op GLORY 70 Lyon neemt Wisse de winst mee naar huis. Alle vijf juryleden beloonden Wisse voor zijn inspanningen en overhandigden hem zijn vierde GLORY-overwinning.  “Het was een zwaar gevecht. Hij is de voormalige kampioen, dus natuurlijk bracht hij het. Maar het was mijn gevecht, ‘zei Wisse. Donovan Wisse def. Jason Wilnis met eenparigheid van stemmen (29-28, 29-28, 30-27, 30-27, 30-27). Wisse is een van de nieuwe talenten bij GLORY. Wisse kwam binnen met een gevecht tegen Kevin van Heeckeren en maakte direct indruk. In de Johan Cruijff Arena wist Wisse van Heeckeren naar het canvas te slaan. Uiteindelijk kon van Heeckeren de partij uitvechten en won Wisse via een Decision. Hij stapte last minute in tegen Matej Penaz. Wisse liet zien dat hij een vechter is om rekening mee te houden en won zeer overtuigend via een KO in de tweede ronde. Daarna vocht Wisse tegen Yousri Belgaroui in Utrecht en won via een decision en steeg toen hiermee naar de top 3 in de rankings.

More
articles