CTSS Plus zaalvoetbal 2e ronde: SWM wipt titelverdediger CBvS eruit

Er heerste maandagavond een beladen sfeer in de Ismay van Wilgen Sporthal tijdens de voortzetting van CTSS Plus bij het onderdeel zaalvoetbal. De slotpartij tussen de titelverdediger Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), had alle nodige ingrediënten van een kampioenswedstrijd. Met knijpende billen volgden de aanhangers deze knokpartij tot op het puntje van hun stoel. In een nagelbijtend slotstuk kwamen de kemphanen niet verder dan 1-1 in reguliere speeltijd. Strafschoppen moesten hen dus uiteindelijk van elkaar scheiden. SWM bleek in deze fase beter en zegevierde met een totale score van 4-3. Het publiek genoot van een waardige ontmoeting. SWM speelt normaal heel open en aanvallend, maar was in dit treffen voorzichtiger. De waterleverancier koos haar momenten goed uit om in de aanval te gaan. CBvS daarentegen, controleerde het spel zoals van hen bekend is. De moederbank kreeg naarmate de wedstrijd vorderde, meer grip op het spel en begon het tempo te controleren, maar het nutsbedrijf deinsde niet terug voor een intimidatie. Joal Menes opende de score met nog 6:51 te spelen in de eerste helft; 1-0. Dit was tevens de rustscore. Alfredo Finkie trok de score vroeg na rust in evenwicht; 1-1. Ondanks dat de ploegen vol in de aanval gingen, kwam er geen verandering in de stand. CBvS domineerde het slotdeel van de wedstrijd, maar vond SWM-doelman Muvin De Mees steeds op haar weg. De sluitpost verkeerde in topvorm en ontpopte zich ongetwijfeld tot ‘man of the match’. Dankzij zijn heldhaftige reddingen, hield hij zijn bedrijf in de race voor goud. De zenuwen hoopten zich op en het werd steeds duidelijker, dat de factor geluk in de cruciale strafschoppenserie een belangrijke rol zou gaan spelen. Na de reguliere 3 om 3, was de score nog in evenwicht. Beide ondernemingen misten een keer en de beslissing zou bij de 1 om 1 moeten vallen. CBvS-doelman Harold Blokland trapte als eerste tegen de paal, waarna Miquel Fikkie de kans kreeg om SWM naar de finale te loodsen. De verdediger maakte geen fout en trapte zijn inzet feilloos langs Blokland, dit tot grote vreugde van de SWM-aanhang, die het veld kwam oprennen.

Eindstand overige wedstrijden: SZF -Telesur 3-0; Staatsolie – EBS 4-2 en KPS – SLM 6-3.

Finale SZF en SWM

SZF en SWM stonden tijdens CTSS Plus 2016 ook al tegenover elkaar. Toen trokken de ziekenzorgverzekeraars aan het langste eind. Het duo zorgde met de uitschakeling van respectievelijk Telesur en CBvS ervoor dat er een einde kwam aan twee opeenvolgende finalepartijen tussen de telecomprovider en de moederbank. De waterleverancier wil revanche voor de verloren finale drie jaar geleden, terwijl SZF de punten hard nodig heeft om zijn positie in de strijd om het overall kampioenschap te versterken. Het belooft spannend te worden.

Programma finaleronde zaalvoetbal vrijdag 25 oktober (Ismay van Wilgen Sporthal):

18:00 uur             EBS – SLM               7e/8e

19:00 uur             Staatsolie – KPS  5e/6e

20:00 uur             CBvS – Telesur    3e/4e

21:00 uur             SZF – SWM        1e/2e

More
articles