CTSS Plus volleybal finaleronde: SLM completeert three-peat

De afsluiting van het onderdeel volleybal tijdens het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus), had een spannende ontknoping. In een stampvolle Ismay van Wilgen Sporthal, verwezenlijkte de SLM haar doelstelling door voor het derde opeenvolgende jaar de hoofdprijs binnen te slepen. SLM had to dig deep om de felbegeerde three-peat te veroveren. Eeuwige rivaal Staatsolie was voorbereid gekomen en dwong de titelverdediger tegen de rand van onttroning. De toeschouwers kregen een waardige finale, waarvan met volle teugen werd gesmuld. SLM had in de cruciale fase nog net die extra kwaliteit in huis om de winst naar zich toe te trekken. Beide ondernemingen hadden ongetwijfeld de collectiviteit in huis om het kampioenschap te winnen. In dit geval had SLM het talent in de persoon van Keven Sporkslede, Antoine Vliet en Jermaine Lo Kioeng Shioe om de eindzege binnen te halen.

SLM – Staatsolie (20-25, 25-24 en 16-14)

Staatsolie begon gretig aan de wedstrijd en stond binnen de kortste keren op 7-0. De titelverdediger was duidelijk aangeslagen en wist zich geen raad in de beginfase. Uiteindelijk stopte routinier Robert Bakboord de run, maar de olieproducenten bleven domineren. Op een gegeven moment wees het scorebord 16-9 in het voordeel van de geelzwarte-formatie. SLM begon zoetjes aan dichterbij te kruipen. Staatsolie bouwde haar voorsprong uit naar 20-13, maar deze werd ingelopen tot 20-18. De oliemaatschappij liet zich echter niet pakken en strafte fouten bij de SLM’ers af op weg naar de eerste setwinst; 25-20.

Er vond vanaf set 2 een ontketening plaats, waarbij twee gelijkwaardige tegenstanders elkaar slag na slag toedienden. Het was letterlijk ‘save the best for last’. Staatsolie bouwde wederom een kleine voorsprong op: 4-2, maar SLM maakte niet de-zelfde fout door de tegenstander een groot gat te laten cre-ëren. De strijd liep gelijk op tot een score van 19-17 toen Eurwin Daans uit sloeg; 20-17. Staatsolie knokte zich terug tot 20-19, maar SLM bleef op voorsprong. Sporkslede sloeg 24-22 binnen. De oliemaatschappij kwam terug via een smash van Daans en een blok van Paul Lioe A Tjam naar 24-24. Sporkslede verkeerde echter in bloedvorm en sloeg het winnende setpunt binnen; 25-24.

Het doek moest gaan vallen in de beslissen-de set drie. De individuele strijd tussen Daans en Sporkslede zette zich ook nu voort. Het duo hielp zijn bedrijf gedurende de hele avondde broodnodige punten binnenhalen. Op gegeven moment stond het 13-13. Staatsolie-speler Rodney Griffith sloeg zijn service in het net en hielp SLM naar setpoint; 14-13. Echter, Daans bracht de olieproducenten met de aanval die daarna volgde in evenwicht; 14-14. Vliet die meer het verdedigend werk verrichtte, sloeg vervolgens 15-14 binnen. De hoofdprijs was in zicht. Het team dat als eerste op twee punten voorsprong zou komen ging naar huis met de titel. Daans kreeg de kans om zijn bedrijf wederom langszij te slaan, maar sloeg zijn poging in het net en hielp SLM zo aan de three-peat. SLM was voor het derde opeenvolgende jaar beter dan Staatsolie in het slotstuk. De drie vorige edities was Staatsolie sterker. SLM speelde haar achtste finale op rij.

Overige uitslagen: Telesur – SZF (25-20, 25-23), CBvS – KPS (25-18, 22-25 en 15-13) en EBS – SWM (25-15, 25-22).

Eindrangschikking:

  1. SLM- 2. Staatsolie- 3. Telesur- 4. SZF- 5. CBvS- 6. KPS- 7. EBS en 8. SWM

More
articles