Finabank opent 5e filiaal te Wanica

De Finabank heeft vanmorgen haar vijfde filiaal geopend. Het nieuw filiaal staat aan de Indira Ghandiweg in het district Wanica en werd feestelijk geopend met een hapje en een drankje. Volgens Almar Giesberts, commercieel directeur van de Finabank, zijn de plannen voor het openen van een nieuw filiaal drie jaar geleden begonnen, zonder dat duidelijk was wat de locatie zou worden. Heel veel klanten hebben gevraagd naar een filiaal van de bank in Wanica. Bij nader onderzoek is gebleken dat Wanica naast Paramaribo de meeste inwoners heeft, waarvan meer dan de helft een zeer interessante groep is voor de bank. Ongeveer 20.000 bedrijven en ondernemingen staan geregistreerd in Wanica.
“Het is een district met heel veel potentie”, zei branch manager Gabriela Gonesh. De bouw van het filiaal heeft slechts een paar maanden geduurd en heeft ruim 1 miljoen US-dollar gekost. De bank heeft een digitale strategie gekozen, waarbij veel meer digitaal gewerkt wordt. De bank wil het hierdoor mogelijk maken voor haar klanten om vanuit huis te bankieren.
Dit kost echter veel tijd en het oprichten van een nieuw filiaal moet als steun dienen om deze strategie te ondersteunen.
De directie heeft ook bij dit filiaal voorzien in ruime openingstijden, zodat werknemers niet vroeg van hun werk hoeven om hun bankzaken te doen. De bank is open van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond en op de zaterdag van 09.00 uur in de ochtend tot 12.00 uur in de middag.
Sinds de ingrijpende transitie in 2011 waarbij de Finabank is overgestapt van een familiebedrijf naar een corporate organisatie met een sterke governance en compliance structuur, zijn er heel wat hoogtepunten geweest. Enkele hiervan zijn de introductie van online banking in 2012, de opening van het hoofdkantoor in 2015, de opening van het filiaal Noord in 2016 en de heropening van het filiaal Zuid, de introductie van de Facebook messenger code in 2017 waarbij de klant direct in contact is met de bank en de introductie van mobile banking app. “Met het vooruitzicht om de nummer-1 aanbieder van financiële oplossingen in Suriname te zijn, is stilstaan bij Finabank geen optie. De financiële oplossingen worden thans ook in Wanica aangeboden. Belangrijk is dat vertrouwen, partnerschap, flexibiliteit, innovatie en expertise voor Finabank hoog in het vaandel staan”, aldus Gonesh.
Over plannen voor het openen van meerdere filialen, gaf Giesberts aan, dat Suriname groot is en dat er heel veel mogelijkheden zijn. Desondanks is het belangrijk dat gekeken wordt naar de behoefte en hoe mensen zich digitaal aanpassen. “Internationaal wordt er steeds meer digitaal gebankierd en worden juist bankfilialen gesloten. In Suriname worden juist filialen geopend. Het publiek moet bewust gemaakt worden dat online bankieren veel gemakkelijker is. Als we zover zijn, dan kijken we wat er gebeurt met de filialen”, aldus Giesberts.

-door Priscilla Kia-

More
articles