CTSS Plus Troefcall finaleronde: KPS prolongeert troefcalltitel

Het Korps Politie Suriname (KPS) verdedigde zijn CTSS Plus-troefcalltitel zondagmiddag in het Telesur-opleidingscentrum met succes. De wetsdienaren waren in het slotstuk wederom sterker dan het Staatsziekenfonds (SZF). Vorig jaar stonden de twee kemphanen ook al tegenover elkaar in de finale. De prolongatie kwam niet zonder slag of stoot. SZF stond na twee ronden met 6 punten voor. Gedurende de strijd werden daarnaast ook enkele tactieken gehanteerd door één SZF-speler met als bedoeling de kampioen af te leiden. Tot zeker drie keer toe, werd door desbetreffende speler geroepen: “Jury!!” Deze strategie zorgde vooral in de eerste ronde voor enige rumoerigheid over het zich al dan niet houden aan de spelregels. Na afloop van de eerste ronde, keken de politieambtenaren aan tegen een achterstand van 14 punten, die in de tweede ronde met 8 punten werd ingelopen. Eenmaal op stoom gekomen, werd de ziekenzorgverzekeraar in de derde en vierde ronde zonder veel moeite verslagen. Terwijl de laatste tafel nog bezig was te spelen, juichte een van de KPS-leden het uit van vreugde: “Kampioen!!” Eindstand: 83-60.

CBvS – Staatsolie 71-69

Op de derde plaats eindigde de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De kampioen van 2017 maakte in de strijd om het brons, korte metten met Staatsolie. Het nutsbedrijf kwam na een minder goed optreden in de eerste en tweede ronde, sterk terug in de laatste twee ronden, maar het was niet voldoende om alsnog de overwinning binnen te halen. De moederbank zegevierde nipt met 71-69.

Telesur – SWM 81-65

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) begon veelbelovend in haar treffen met het Telecommunicatiebedrijf (Telesur) om de vijfde plaats. Het nutsbedrijf had na twee ronden, een minieme voorsprong van 3 punten. De telecomprovider tapte hierna uit een ander vaatje en won de laatste twee ronden ruim. Eindstand: 81-65.

SLM – EBS 92-86

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zorgde voor de grootste verrassing in het treffen met de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Het luchtvaartbedrijf leek na twee ronden goed op weg naar een voor hem bijzondere zege, aangezien het op dit onderdeel vaker onderaan eindigde. De stroomleverancier was op papier favoriet, maar keek na twee ronden tot verbazing van velen, aan tegen een achterstand van 12 punten. Ineens weergalmde het “Boem!!!”  in de zaal tijdens ronde drie. Het nutsbedrijf had op tafel 1 een baunie gegeven. Wie gedacht had dat Surinam Airways deze klap niet meer te boven zou komen, kwam bedrogen uit. De national carrier won de vierde tevens beslissende ronde met 14 punten verschil op weg naar een 92-86-eindzege.

Eindrangschikking troefcall:

  1. KPS
  2. SZF
  3. CBvS
  4. Staatsolie
  5. Telesur
  6. SWM
  7. SLM
  8. EBS

More
articles