Verkoop Iamgold gestopt vanwege prijsdiscussies

De verkoop van Iamgold is tot stilstand gekomen nadat het Canadese goudbedrijf in het middensegment geen overeenstemming had bereikt met verschillende Chinese bieders. Chinese goudproducenten, waaronder de China National Gold Group, Shandong Gold Mining en de Zijin Mining Group, hadden allemaal interesse getoond in Iamgold. Er ontstonden discussies over de prijs en bezorgdheid over de aanhoudende Sino-Canada politieke spanningen.
Hoewel de gesprekken zijn vastgelopen, is het nog steeds mogelijk dat een aanbieder opnieuw binnenkomt met een beter bod. Het Canadese bedrijf zou ook kunnen besluiten om andere opties na te streven, zoals de verkoop van een belang in zijn Cote-project. Vertegenwoordigers van Iamgold, China National Gold, Shandong Gold en Zijin Mining, hebben tot nog toe geweigerd te reageren op deze zaak.
Aandelen van Iamgold sloten woensdag 2,6 procent lager op C $ 4,86 in Toronto, na een daling van maar liefst 3,6 procent.
Het aandeel is de afgelopen 12 maanden met ongeveer 2,1 procent gestegen, waardoor het een marktwaarde heeft van C $ 2,27 miljard (USD 1,7 miljard).
De goudprijs is al bijna zes jaar hoog en het aantal goudreserves dat nog steeds in mijnen is begraven, is meer dan de helft lager dan een piek in 2011. Mijnwerkers van het edelmetaal proberen bronnen van het materiaal veilig te stellen door rivalen te verslaan. Acquisities van goudproducenten zijn dit jaar gestegen tot USD 18,2 miljard, het hoogste niveau in acht jaar, zo blijkt uit gegevens van Bloomberg.
Iamgold exploiteert vier producerende mijnen, waaronder Westwood Gold Mfine in Canada en joint ventures in Mali. Het produceerde 882.000 ounces goud in 2018 en heeft ongeveer 24.116.000 ounces aan bewezen en waarschijnlijke reserves, volgens zijn website. China National Gold, het op een na grootste mijnbedrijf van het edelmetaal, bestudeert een bod op een belang in de Canadese goudproducent, meldde Bloomberg News in juni. Het bedrijf is op zoek naar acquisities om zijn pijplijn aan te vullen, volgens Jerry Xie, Vice President van China Gold International Resources, de overzeese dochteronderneming van het staatsbedrijf.
Een diplomatieke vete over de arrestatie van de belangrijkste financiële functionaris van Huawei Technologies, Meng Wanzhou, op Canadese bodem is geëscaleerd sinds december en resulteerde in het vasthouden van twee Canadezen in Beijing, het stoppen van de invoer van canola en het verbieden van vleeszendingen uit Canada.

(Bron: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-10-09/iamgold-sale-is-said-to-stall-as-talks-with-chinese-bidders-fail)

More
articles