Suriname speelt gelijk tegen St. Vincent & the Grenadines

Het Surinaamse Natio voetbalteam, heeft gisteren gelijk gespeeld tegen St. Vincent & the Grenadines in een Groep D-wedstrijd van de Concacaf Nations League (CNL) in het Arnos Vale Stadium in Kingstown van het gastland. Natio had een 2-1 voorsprong, totdat in de 5e minuut van de blessuretijd Cornelius Stewart van St. Vin-cent de score gelijk maakte met een penalty, die 2-2 eindigde. De wedstrijd was om 16.00u Surinaamse tijd live te volgen. Met dit gelijkspel blijven beide landen ongeslagen. De ontmoeting was een match up tussen de bovenste twee partijen in Groep D van League B. Gleofilo Vlijter van Suriname is de topscoorder in CNL met 6 doelpunten, hij nam de leiding voor Suriname met een individueel spel in de 26e minuut. Vlijter verdubbelde vervolgens de voorsprong in de 53e minuut. De speler  Stewart van St. Vincent, scoorde in de 58e minuut het eerste doelpunt voor zijn land. Oalex Anderson leek het gelijkmakende doelpunt te hebben in de 86e minuut, maar werd gestopt door de Surinaamse doelman Claidel Kohinor. Echter kon Kohinor kon de penalty van Stewart niet tegenhouden in de 90 + 5e minuut om thuis een punt te redden en de top van de groep binnen bereik te houden. De twee partijen ontmoeten elkaar maandag aanstaande 14 oktober opnieuw. Dit keer in Suriname, voor hun vierde wedstrijd in de CNL-groepsfase. In 1992 speelden beide landen ook gelijk  (0-0) tijdens de FIFA World Cup.

More
articles